5 isteni barackos finomság
A barackot nemcsak édességhez használhatod, bár ahhoz is remek hozzávaló. Ha pedig valami hidegre vágysz, akkor egy pikáns szörbet a megoldás.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Disney-hercegnőként dögösködik Lindsay Lohan: egy kicsit túltolta a szexepilt »

Az 58 éves Tilda Swinton nem öregszik: a közeli fotókon is makulátlan a bőre »

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Őszibarack-krémleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg őszibarack
  • 2 tojássárgája
  • 1 kanál cukor
  • 1 dl tejszín
  • fahéj
  • citromlé
  • szegfűszeg

Vágd ketté a barackot, kockázd fel, majd citromhéjjal, szegfűszeggel, fahéjjal és cukorral ízesített vízben főzd meg.

Hűtsd le, öntsd turmixgépbe, add hozzá a tojássárgáját, és keverd habosra. Hidegen tálald!

Őszibarackos kacsahús nyárson

Hozzávalók:

  • 3 kacsamell
  • 1 citrom
  • 4 sárga húsú őszibarack
  • 2 evőkanál olaj
  • 6 kis fej vöröshagyma

A kacsamelleket mosd meg alaposan, majd kockázd fel. Nem kell leszedni a zsírosabb részét. Kockázd fel, majd kicsit sózd be. A barackokat mártsd forró vízbe, húzd le a héjukat, majd felezd el őket. A hagymákat vágd negyedekbe. Húzd fel sorban a húst, a barackot és a hagymát nyársakra, majd grillezd őket. A kacsa zsírja elég kell, hogy legyen, de ha úgy érzed, hogy száraz, kevés olajat csepegtethetsz rá. Szabadon is sütheted, de csomagolhatod alufóliába is.

Barackos túrólepény

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál kakaópor

A töltelékhez:

  • 1 kg túró
  • 25 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 5 dkg darált keksz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojásfehérje
  • 1 kg őszibarack

Morzsold el a lisztet a margarinnal, gyúrd össze, majd tedd hűtőbe, míg meg nem dermed. Törd át a túrót, tedd hozzá a porcukrot, a tojások sárgáját és a darált kekszet, fűszerezd citromhéjjal, és a kemény habbá vert tojásfehérjét laza mozdulattal forgasd bele. Vágd szeletekre az őszibarackot. Vajazz ki egy tepsit, reszeld bele a tészta felét a reszelő durva fokán. Erre tedd a túrótöltelék felét, a barackot, majd a maradék túrókrémet. A tészta másik felét reszeld a tetejére, majd tedd előmelegített sütőbe. Nagy lánggal 5 percig, majd a közepesnél kisebb lánggal további 30 percig, tűpróbáig süsd. Amikor kihűlt, vágd kockákra, és vaníliás porcukorral megszórva tálald.

Citromos őszibarackbefőtt

Hozzávalók:

  • 50 dkg kristálycukor
  • 1 g citromsav
  • 1 citrom
  • 2 kg magvaváló őszibarack
  • 3-4 szem ánizs
  • 2 darabka fahéj

Főzz a cukorból 1 liter vízzel szirupot. A citromsavat keverd bele, és hagyd hűlni. A citromot vékonyan hámozd meg, az őszibarackokat felezd el, magozd ki, és húzd le a héjukat. Azonnal tedd üvegekbe, és dobj melléjük 1-1 szem ánizst, egy darabka fahéjat meg 2-3 centi citromhéjat, majd szűrd rá a szirupot. Ha a szirup a gyümölcsöt teljesen ellepte, az üveget csavaros tetővel zárd le. Vízfürdőbe állítva, a gyöngyöző forrástól számítva gőzöld 30 percig, majd ebben hagyd kihűlni.

Őszibarack szörbet

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 érett őszibarack vagy nektarin
  • tört jég
  • 4 dl száraz pezsgő

A hozzávalókat tedd turmixgépbe, és pürésítsd. Klasszikus változata szerint passzírozd át a barackot, fagyaszd le keverhető állagig, majd keverd el a pezsgővel, és megint fagyaszd egy kicsit. De egyszerűbb a turmixgépes változat.

Ezt is szeretjük