Lágy kelt tésztából készült sváb pogácsa: elképesztően puha és foszlós lesz
A sváb pogácsa foszlós kelt tésztából készül, a tésztájába pedig sertészsír is kerül.
Összesen 96 találat.
A sváb pogácsa foszlós kelt tésztából készül, a tésztájába pedig sertészsír is kerül.
Házilag is készíthetsz puha sajtos pereceket, amelyeket utána olyan jó egy pohár ital mellé vagy beszélgetés közben falatozni.
A házi köményes rúd nagyon finom esti rágcsálnivaló a vendégeknek, egy pohár bor mellé, vagy akár csak a tévé előtt ülve.
A tejfölös pogácsa tökéletes húsvéti aprósütemény. Ez a változat hamar megvan, mert a hajtogatások között nem kell külön pihentetni.
Egészségesebb nassolnivalót tehetsz az asztalra, ha a túrós pogácsát teljes kiőrlésű lisztből készíted el.
A leveles tésztából készült fahéjas tekercs otthon elkészítve is van olyan finom, mint a pékségben, de csak töredékébe kerül.
Akármekkora tepsi is készül a gesztenyés kifliből, biztos, hogy az utolsó morzsáig elfogy.
A foszlós sajtos kocka könnyen összeállítható, abbahagyhatatlan sós sütemény.
Az igazán omlós linzer titka, hogy a lisztet, a vajat és a cukrot a megfelelő arányban gyúrd a tésztához.
Ez a puha vajas keksz a gyömbérnek köszönhetően lesz illatos. Érdemes nagy adagban készíteni, mert sokáig eláll.
Ezek a nagyon finom, szezámmagos-túrós rudak pillanatok alatt elfogynak a tálból.
A fügés-szilvás kekszek klasszikus omlós tésztából készülnek, és abbahagyhatatlanok.
A leveles tésztából készült kapros-túrós csigák édesen vagy sósan készítve egyaránt tökéletesek vendégváró finomságnak.
Bolti leveles tésztából készíthetsz édes és sós süteményeket, vagy burkolhatsz beléjük gyümölcsöt és húst is.
A házi tepertős pogácsa nosztalgikus hangulatú, nagyon finom ropogtatnivaló.
A leveles tésztába burkolt kolbászos falatkák vendégvárónak is tökéletesek.
Időszűkében leveles tésztából is készíthetsz fahéjas csigát, ami így pillanatok alatt az asztalra kerül.
Nincs finomabb, mint egy nagy tepsi frissen sült, ropogós pogácsa. Készítheted élesztővel, hajtogatva, de akár gluténmentes változatban is.
A házi készítésű, omlós sajtos rúdnál nem is kell finomabb ropogtatnivaló.
A juhtúrós mini pogácsák minden összejövetelen nagy sikert aratnak. A hajtogatás sem bonyolult.
A leveles tésztába göngyölt virslis párnácskák tíz perc alatt készen vannak, és abbahagyhatatlanul finomak.
Az angolok és a skótok vajaskeksze, a shortbread lezárt dobozban nagyon sokáig puha marad.
Nincs advent mézeskalács nélkül! Az alábbi kipróbált recepttel gyorsan, könnyen készíthetsz omlós finomságot.
A csokis-kókuszos holdak akár a mézeskalács alternatívái vagy kísérői is lehetnek az ünnepekre.
Az ünnepi készülődés során kiemelt szerepet kapnak a különféle aprósütemények. Főleg azok, amik finomak, mutatósak, és sokáig elállnak.
Ez a villámgyors sajtos pogácsa ugyan élesztővel készült, mégsem kell hajtogatni vagy keleszteni.
Az omlós, puha mákos párnácskák reggelinek, uzsonnának vagy vendégváró falatoknak is nagyszerűek.
A készen vásárolt leveles tészta spenótos-fetás töltelékkel egyszerűen megunhatatlan.
A mutatós lekváros húsvéti linzert érdemes előre elkészíteni, mert jót tesz neki, ha a dobozban puhul egy-két napig.
Ne félj a kelt tésztától: otthon is készíthetsz isteni foszlós kiflit! Szezámmaggal a tetején még finomabb.