Puha, házi köményes rúd: szezámmaggal a tetején nagyon finom
A házi köményes rúd nagyon finom esti rágcsálnivaló a vendégeknek, egy pohár bor mellé, vagy akár csak a tévé előtt ülve.

komenyes rud
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A puha, omlós köményes rúd tökéletes választás, ha szívesen ropogtatsz valamilyen házi készítésű finomságot egy nyugis estén, vagy a barátaid társaságában. Ezekkel az arányokkal tökéletes lesz a tészta. A tetejét magvak helyett sajttal is megszórhatod, ha azt szeretitek jobban.

Köménymagos rúd

Hozzávalók 6 személyre

A tésztához

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1.5 dl tejföl
  • 1 teáskanál

A tetejére

  • 1 tojás
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 teáskanál köménymag
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet morzsold el a kockákra vágott hideg vajjal, majd sózd meg, gyúrd hozzá a tejfölt, adagold bele a reszelt sajtot, és dolgozd alaposan össze. Amikor a tészta már sima, egyenletes, lisztezett deszkán nyújtsd ki egy centi vastagra. Egy kisebb tálban villával verd fel a tojást, ezzel kend meg a tészta tetejét, ezután szórd meg magvakkal. Éles késsel vagy derelyevágóval szelj belőle csíkokat, helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt nagy tepsiben, és 180 fokos sütőben nagyjából húsz perc alatt süsd őket pirosra.

Az aprósütemények koronázatlan királya a pogácsa: sajtos, juhtúrós változatban is ellenállhatatlan.

Ezt is szeretjük