Puha, házi köményes rúd: szezámmaggal a tetején nagyon finom
A házi köményes rúd nagyon finom esti rágcsálnivaló a vendégeknek, egy pohár bor mellé, vagy akár csak a tévé előtt ülve.

- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Vidám, feltűnő mintákat hoz magával a nyári körömdivat: 6 mutatós manikűr a bohémtól a letisztultig »
- Sokáig feszes és rugalmas marad az arcbőr, ha a fényvédő nem marad ki a rutinból: 3 ok, amiért megéri mindennap használni »
- Az 54 éves Julia Roberts ismét bevetette kedvenc stílustrükkjét: lenyűgözően festett Cannes-ban »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
A puha, omlós köményes rúd tökéletes választás, ha szívesen ropogtatsz valamilyen házi készítésű finomságot egy nyugis estén, vagy a barátaid társaságában. Ezekkel az arányokkal tökéletes lesz a tészta. A tetejét magvak helyett sajttal is megszórhatod, ha azt szeretitek jobban.
Köménymagos rúd
Hozzávalók 6 személyre
A tésztához
- 35 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 5 dkg reszelt sajt
- 1.5 dl tejföl
- 1 teáskanál só
A tetejére
- 1 tojás
- 1 evőkanál szezámmag
- 1 teáskanál köménymag
Elkészítés:
A lisztet morzsold el a kockákra vágott hideg vajjal, majd sózd meg, gyúrd hozzá a tejfölt, adagold bele a reszelt sajtot, és dolgozd alaposan össze. Amikor a tészta már sima, egyenletes, lisztezett deszkán nyújtsd ki egy centi vastagra. Egy kisebb tálban villával verd fel a tojást, ezzel kend meg a tészta tetejét, ezután szórd meg magvakkal. Éles késsel vagy derelyevágóval szelj belőle csíkokat, helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt nagy tepsiben, és 180 fokos sütőben nagyjából húsz perc alatt süsd őket pirosra.
Az aprósütemények koronázatlan királya a pogácsa: sajtos, juhtúrós változatban is ellenállhatatlan.
Még több recept