Puha, illatos gyömbéres keksz: dobozban nagyon sokáig friss marad
Ez a puha vajas keksz a gyömbérnek köszönhetően lesz illatos. Érdemes nagy adagban készíteni, mert sokáig eláll.

- Pofonegyszerű házi gyanta, ami tartós simaságot garantál: a cukorgyanta könnyen összeüthető »
- Így varrtál már fel gombot? – Apró részlet a ruhán, de sokat dob rajta »
- A High School Musical 36 éves színésznője ma is bevállalhatná egy tinilány szerepét: Ashley Tisdale szépségrutinja alapos, de egyszerű »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Az egyszerű vajas keksz önmagában is nagyon finom, hát még ha fűszerezed egy kicsit, mondjuk gyömbérrel! Mivel dobozban sokáig friss marad, akár szülinapi ajándéknak is tökéletes. A tésztát gyúrás után pihentesd néhány órát a hűtőben, hogy könnyebb legyen dolgozni vele.
Gyömbéres kekszek
Hozzávalók 30 darabhoz
- 30 dkg liszt
- 22 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál őrölt gyömbér
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport, a gyömbért és a kétféle cukrot tedd egy nagy tálba. Add hozzá a tojássárgáját és a felkockázott vajat, és gyors mozdulatokkal dolgozd össze. Amikor már sima, tedd be a hűtőbe két órára. A pihentetési idő leteltével lisztezett deszkán nyújtsd ki nagyjából fél centi vastagságúra, és kekszkiszúróval szaggass belőle karikákat. Oszd el őket egymás mellett sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 160 fokra előmelegített sütőben süsd ki 12 perc alatt, amíg megpirulnak.
Hasonló módon készül a színes drazséval készített kakaós keksz, ami szintén olyan sokáig eláll, hogy ajándéknak is tökéletes.
Még több recept