Házi készítésű, bögrés perec egyszerű gyúrt tésztából: puha és nagyon sajtos
Házilag is készíthetsz puha sajtos pereceket, amelyeket utána olyan jó egy pohár ital mellé vagy beszélgetés közben falatozni.

- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- A 74 éves Maye Musk fürdőruhában szerepel a címlapon: ízléses képek készültek róla »
- Így tökéletesítheted a frizurádat egy színes kendővel: 3 egyszerű, de csodás variáció, amivel garantáltan sikert aratsz »
- Ez a retró minta a nyár legbájosabb trendje: játékos és feltűnő, mégis nőiessé teszi a szettet »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
A kis sajtos perecek egyszerű, tejfölös gyúrt tésztából készülnek. Még finomabbak, ha a tetejüket többféle sajttal szórod meg. Érdemes belőlük dupla adagot készíteni, mert napokig frissek maradnak. A vajat elkészítés előtt fél órával vedd ki a hűtőből, hogy megpuhuljon, és könnyebb legyen dolgozni vele.
Sajtos perecek
Hozzávalók 6 személyre
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 10 dkg reszelt sajt
- 4 bögre liszt
- 1 tojássárgája
- 1 kis csomag szalalkáli
- 1 teáskanál só
- 0.75 bögre tejföl
A tetejére
- 5 dkg trappista sajt
- 5 dkg cheddar sajt
- 1 tojássárgája
- 1 kávéskanál tej
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból gyúrj sima masszát, és pihentesd a hűtőben egy órát. Ha az idő letelt, lisztezett deszkán nyújtsd ki. Ha van perecszaggatód, egyszerűen szaggasd ki, ha nincs, sodorj belőle rudakat, és perec alakban hajtogasd be őket. Egy kis tálban verd fel a tojássárgát egy kiskanál tejjel, egy másikba reszeld bele a kétféle sajtot. A perecek tetejét először a tojással kend meg, utána szórd meg őket a sajtkeverékkel. Helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 200 fokos sütőbe nagyjából húsz percre, amíg szép színt kapnak.
Kelt tésztából is készíthetsz finom, omlós perecet. ha a tésztájába túrót teszel, még szaftosabb lesz.
Még több recept