Fantasztikusan finom szezámmagos, sós rudak: így lesz igazán puha a tésztája

Ezek a mennyei szezámmagos sós rudak sajtos gyúrt tésztából készülnek. Egy kis ecettől lágyabb és könnyebben nyújtható lesz.

Szezámmagos, sós rudak
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sajtos, szezámmagos sós rúd egyszerű, mégis abbahagyhatatlan nassolnivaló. A tészta egy kevés ecetnek köszönhetően lesz különlegesen puha és könnyen kezelhető. Legjobb az összegyúrt tésztát formázás előtt egy éjszakát pihenteted a hűtőben.

Szezámmagos, sós rudak

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg puha vaj
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 6 evőkanál víz
  • 1 evőkanál 10 százalékos ecet
  • 1 teáskanál

A tetejére

  • 1 tojás
  • szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd el először a sóval, majd a puha vajjal, a vízzel, az ecettel, végül a reszelt sajttal. Gyúrj belőle sima tésztát, tekerd alufóliába, és tedd egy éjszakára a hűtőbe pihenni. Másnap lisztezett deszkán nyújtsd ki egy centi vastagra. Kend le a tetejét felvert tojással, szórd meg szezámmaggal, majd éles késsel vagy derelyevágóval vágj belőle tetszés szerinti méretű rudakat. Az így kapott darabokat helyezd el egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt süsd őket aranyszínűre.

A sós aprósütemények rajongói biztos, hogy a krumplis pogácsáért is odáig lesznek.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük