Mamaféle gesztenyés kifli tejfölös gyúrt tésztából: a töltelék is mennyei
Akármekkora tepsi is készül a gesztenyés kifliből, biztos, hogy az utolsó morzsáig elfogy.

gesztenyes kifli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hagyományos gesztenyés kifli készítése igazi ráérős szombat délutáni program, ha esik az eső, és nem tudtok kimenni a szabadba. Az igazán omlós süti titka, hogy egy időre félre kell tenni a diétát, ugyanis a tészta sertészsírral készítve lesz tökéletes. 

Gesztenyés kifli

Hozzávalók 60 darabhoz

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 8 dkg sertészsír + kevés a tészta lekenéséhez
  • 3 tojás + 1 a kenéshez
  • 2 evőkanál tejföl
  • porcukor a szóráshoz

A töltelékhez

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál rum vagy 1 kávéskanál rumaroma
  • ízlés szerint porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld át, majd gyúrd össze a zsírral, a tojással és a tejföllel. Lisztezett deszkán nyújtsd ki, kend meg a felületét még zsírral, majd tekerd fel, és folpackba csomagolva pihentesd a hűtőben fél órát. Közben a kiolvasztott gesztenyemasszát keverd el a vajjal és a rummal. Kóstold meg, és ha nem elég édes, egy kevés porcukrot adhatsz még hozzá. A tésztát vedd ki a hűtőből, vágd a tekercseket kis darabokra, mindegyiket nyújtsd ki kör alakúra, halmozz a közepükbe a gesztenyéből, és kifli alakban tekerd fel. Oszd el őket sütőpapírral kibélelt tepsiben, kend meg a tetejüket tojássárgájával, és told 200 fokra előmelegített sütőbe negyedórára, amíg szép színt kapnak.

A gesztenye és a rum egy finom, sütés nélkül készülő kekszszalámiban is remekül harmonizál együtt.

Ezt is szeretjük