Pihe-puha diós kiflik egyszerű gyúrt tésztából: ezt nehéz elrontani

A puha diós kifli egyszerű gyúrt tésztából készül, és nagyon finom kávé mellé.

Diós kiflik
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a klasszikus diós kifli kipróbált és évtizedek óta sikeres recept alapján készül. Nem kell bele semmi extra hozzávaló, csak liszt, vaj, cukor - és persze a dió. Ízlés szerint darált mandulával vagy mogyoróval is elkészítheted ugyanezt.

Diós kiflik

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A diót, ha szükséges, daráld le. Ha szeretnéd, kicsit nagyobb darabokat is hagyhatsz benne, hogy rusztikus legyen, de eleve porrá őrölt, készen kapható darált diót is használhatsz hozzá. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a darált diót, a porcukrot, a felkockázott vajat, és gyúrj belőle sima, egynemű tésztát. A tésztából sodorj ceruza vastagságú, hosszú rudakat, ezeket vágd ötcentis darabokra, formázz belőlük kifliket, és helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. 180 fokon süsd őket, amíg aranyszínűek nem lesznek, ez a sütőtől függően 15-30 perc.

Puha diós csiga foszlós kelt tésztából – Nagyiféle receptet mutatunk

Az igazi házi foszlós csiga bizony kelt tésztából készül, dióval töltve pedig ellenállhatatlan lesz.

Elolvasom
Ezt is szeretjük