Puha dán vajas keksz mandulával a tetején: egy csésze kávé mellé nem is kell finomabb
A dán vajas keksz omlós, puha teasütemény, a tésztájába pedig darált mandula is kerül.

dan vajas keksz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a puha aprósüteményeket, készítsd el ezt a mandulás, dán vajas kekszet, ami olyan jól fog esni egy csésze kávé vagy tea mellé. Az egyszerű linzertésztát finomra darált mandula dúsítja, a darabok tetején pedig egy-egy szem egész mandula pihen.

Mandulás vajas keksz

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg darált mandula
  • 3 evőkanál tej
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet
  • 20 db egész mandula a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A vajat keverd habosra a tojással és a cukorral, majd add hozzá a vaníliakivonatot. A lisztet vegyítsd el a darált mandulával, a szódabikarbónával és a sóval, add a tojásos keverékhez, keverd jól össze, végül lazítsd a tejjel. Az így kapott masszából habzsák vagy kiskanál segítségével halmozz diónyi adagokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Mindegyik darab tetején helyezz el egy-egy egész mandulát, és told 200 fokos sütőbe tíz percre, amíg a teteje szép színt kap.

A vajas kekszes alaptésztát citrommal és fehér csokival is feldobhatod.

Ezt is szeretjük