Tejfölös karfiolleves

Tápláló és forró

Ha van egy szép nagy fej karfiolod otthon, és eleged van a hidegből, készíts egy finom és forró levest, alig több mint fél óra alatt!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A karfiol szerencsére gyorsan megpuhul, a többi hozzávalóval sem kell sokat bíbelődnöd, így ez egy igazán egyszerű, de nagyszerű fogás, amit bármikor bevethetsz.

Egy kis galuskával a legegyszerűbb leveseket is feldobhatod, keverj össze egy tojást némi liszttel és egy csipet sóval, és szaggasd a készülő levesbe vagy forró vízbe, majd tálald külön.

Karfiolleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg karfiol
  • 3 közepes répa
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanálnyi liszt
  • 1 liter húsleves - kockából is remek
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 csipet szerecsendió
  • olaj a rántáshoz

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A karfiolt szedd rózsákra, mosd meg jó alaposan. A répát hámozd meg és karikázd fel. Ha ezen a két műveleten túljutottál, és megvan a húsleves is, akkor nincs más dolgod, mint a húslevest a tűzhelyre tenni, majd a répát belepakolni. Tíz perc elteltével rakhatod mellé a karfiolrózsákat.

Amikor megpuhulnak - ízlés kérdése, hogy ki mennyire szereti puhán, a legjobb, ha csak félkemények maradnak -, akkor jöhet a rántás. Ehhez pirítsd a lisztet némi olajon aranybarnára, majd öntsd fel vízzel, és keverd a leveshez. Ha kész a rántás, és bele is keverted a levesbe, akkor vágd bele a petrezselymet, sózd hangulatod szerint, keverd bele a szerecsendiót, majd végül, de nem utolsósorban a tejfölt is.

Egészséges krémlevesek

Ha nyersen nem szereted a zöldségeket, készíts belőlük krémlevest, úgy biztosan ízleni fognak, ráadásul egészségesek is!

Finom, kalóriaszegény krémlevesek

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük