Tejfölös karfiolleves
Tápláló és forró
Ha van egy szép nagy fej karfiolod otthon, és eleged van a hidegből, készíts egy finom és forró levest, alig több mint fél óra alatt!

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ez lesz a frizuradivat a fesztiválokon: képeken a 2018-as trendek »

Csak a körme felét festette ki: ilyen szép mintát kapott pár ecsetvonással »

Köldökig kivágott ruhában szexiskedik Olivia Palermo »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A karfiol szerencsére gyorsan megpuhul, a többi hozzávalóval sem kell sokat bíbelődnöd, így ez egy igazán egyszerű, de nagyszerű fogás, amit bármikor bevethetsz.

Egy kis galuskával a legegyszerűbb leveseket is feldobhatod, keverj össze egy tojást némi liszttel és egy csipet sóval, és szaggasd a készülő levesbe vagy forró vízbe, majd tálald külön.

Karfiolleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg karfiol
  • 3 közepes répa
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanálnyi liszt
  • 1 liter húsleves - kockából is remek
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 csipet szerecsendió
  • olaj a rántáshoz

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A karfiolt szedd rózsákra, mosd meg jó alaposan. A répát hámozd meg és karikázd fel. Ha ezen a két műveleten túljutottál, és megvan a húsleves is, akkor nincs más dolgod, mint a húslevest a tűzhelyre tenni, majd a répát belepakolni. Tíz perc elteltével rakhatod mellé a karfiolrózsákat.

Amikor megpuhulnak - ízlés kérdése, hogy ki mennyire szereti puhán, a legjobb, ha csak félkemények maradnak -, akkor jöhet a rántás. Ehhez pirítsd a lisztet némi olajon aranybarnára, majd öntsd fel vízzel, és keverd a leveshez. Ha kész a rántás, és bele is keverted a levesbe, akkor vágd bele a petrezselymet, sózd hangulatod szerint, keverd bele a szerecsendiót, majd végül, de nem utolsósorban a tejfölt is.

Egészséges krémlevesek

Ha nyersen nem szereted a zöldségeket, készíts belőlük krémlevest, úgy biztosan ízleni fognak, ráadásul egészségesek is!

Blog.hu ajánló