Tejszínes, lazacos szélesmetélt
Ahogy az olaszok csinálják
Gyors, mégis különleges vacsorára vágysz? Akkor készíts egy lazaccal gazdagított, tejszínes tésztát!

- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Vadon Jani kirúgásáról a portán értesült: már be sem engedték a tévé épületébe
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
A tonhal már lejárt lemez, próbálkozz inkább a lazaccal, mely sokkal finomabb, ráadásul egészségesebb. Süsd meg a halat, tejszínes mártással sűrítsd be, majd keverd össze a tésztával. Az egyszerű, mégis nagyszerű jelző pontosan illik receptünkre, mely kiváló társad lehet, ha kevés időd van a vacsora elkészítéséhez.
Akár kaporral, akár valamilyen sajttal szórd meg tálaláskor, amitől csak még különlegesebb ízt kap az egész.
Tejszínes-lazacos szélesmetélt
Hozzávalók:
- 50 dkg szélesmetélt
- 30 dkg füstölt lazacfilé
- 7 dkg vaj
- 5 dl tejszín
- 1 evőkanál olaj
- kapor
- só
- bors
- citromlé
A tésztát picit sós, olajos vízben főzd meg. A lazacot vékonyan csíkozd fel, és a vajon pirítsd meg. Locsold rá a tejszínt, és fűszerezd sóval, borssal. Pici citromlevet is adhatsz hozzá, ettől igazán pikáns ízt kap.
Ha besűrűsödött a szósz, keverd hozzá a tésztát, és ízlésed szerint felaprított kaporral tálald.
OLVASD EL EZT IS!

- kacsa
- húsételek
Így lesz tökéletes a sült kacsacomb

- hús
- húsételek
Gyors tepsishús-receptek hétvégére

- csirke
- sült csirke