Tejszínes, lazacos szélesmetélt
Ahogy az olaszok csinálják
Gyors, mégis különleges vacsorára vágysz? Akkor készíts egy lazaccal gazdagított, tejszínes tésztát!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A tonhal már lejárt lemez, próbálkozz inkább a lazaccal, mely sokkal finomabb, ráadásul egészségesebb. Süsd meg a halat, tejszínes mártással sűrítsd be, majd keverd össze a tésztával. Az egyszerű, mégis nagyszerű jelző pontosan illik receptünkre, mely kiváló társad lehet, ha kevés időd van a vacsora elkészítéséhez.

Akár kaporral, akár valamilyen sajttal szórd meg tálaláskor, amitől csak még különlegesebb ízt kap az egész.

Tejszínes-lazacos szélesmetélt

Hozzávalók:

  • 50 dkg szélesmetélt
  • 30 dkg füstölt lazacfilé
  • 7 dkg vaj
  • 5 dl tejszín
  • 1 evőkanál olaj
  • kapor
  • bors
  • citromlé

A tésztát picit sós, olajos vízben főzd meg. A lazacot vékonyan csíkozd fel, és a vajon pirítsd meg. Locsold rá a tejszínt, és fűszerezd sóval, borssal. Pici citromlevet is adhatsz hozzá, ettől igazán pikáns ízt kap.

Ha besűrűsödött a szósz, keverd hozzá a tésztát, és ízlésed szerint felaprított kaporral tálald.

Ezt is szeretjük