8 mennyei húsétel selymes tejszínnel: tepsiben vagy serpenyőben is készülhetnek

A tejszínes húsételeket mindenki szereti. Lássuk, hányféleképpen készítheted el őket!

Tejszínes húsételek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A krémes, tejszínes szósszal leöntött húsételek igazi jolly jokernek számítanak, hiszen általában kevés munkával készülnek, a siker mégis garantált. Legyen szó csirkéről, sertésről vagy akár halról, a különböző tejszínes szószok mindegyikükhöz jól mennek.

Ha serpenyős csirkemellet öntesz nyakon a krémes szósszal, bő fél óra alatt az asztalon lehet a vacsora. Jó példa erre a tejszínes-gyömbéres és a Sztroganov-csirke. A karajnak és a sertéscombnak kicsit több idő kell, hogy megpuhuljon, de valódi munka ezekkel is kevés van.

Tejszínes húsételek

A húsok készülhetnek serpenyőben vagy tepsiben, pirulhat mellettük gomba vagy póréhagyma, a mártást pedig ízesítheted citrommal, mézzel, mustárral vagy fehérborral. A különböző zöldfűszerek, mint a rozmaring és a kakukkfű is csak jót tesznek neki. Köretnek legjobb melléjük a rizs vagy a bulgur, de tésztára kanalazva is megállják a helyüket.

A vajpuha Sztroganov-csirkemell titka az illatos erdei gomba és a magos mustár.
A tejszínes-sajtos sertéskarajjal alig negyedórányi munkád lesz, utána a sütőben puhul omlósra a hús.
Fogyassz néha halat is! A tejszínes, citromos halfilé mártását currypor dobja fel.
Tejszínes szószban is fantasztikus a mézes-mustáros csirkemell. Magos mustárból készítve az igazi.
A szűzérme az egyik legértékesebb húsféleség, amelynek szintén jól áll a krémes mártás.
Ha van otthon egy kevés darált húsod, készíts belőle tejszínes szaftban puhult húsgombócokat!
Baconnel, póréhagymával együtt sütve fantasztikus, tejszínes csirkecombot varázsolhatsz az asztalra.
Pikáns fűszerezéssel is fantasztikus a tejszínes mártás: a gyömbéres csirkemellkockák ráadásul nagyon hamar el is készülnek.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük