8 mennyei húsétel selymes tejszínnel: tepsiben vagy serpenyőben is készülhetnek

A tejszínes húsételeket mindenki szereti. Lássuk, hányféleképpen készítheted el őket!

Tejszínes húsételek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A krémes, tejszínes szósszal leöntött húsételek igazi jolly jokernek számítanak, hiszen általában kevés munkával készülnek, a siker mégis garantált. Legyen szó csirkéről, sertésről vagy akár halról, a különböző tejszínes szószok mindegyikükhöz jól mennek.

Ha serpenyős csirkemellet öntesz nyakon a krémes szósszal, bő fél óra alatt az asztalon lehet a vacsora. Jó példa erre a tejszínes-gyömbéres és a Sztroganov-csirke. A karajnak és a sertéscombnak kicsit több idő kell, hogy megpuhuljon, de valódi munka ezekkel is kevés van.

Tejszínes húsételek

A húsok készülhetnek serpenyőben vagy tepsiben, pirulhat mellettük gomba vagy póréhagyma, a mártást pedig ízesítheted citrommal, mézzel, mustárral vagy fehérborral. A különböző zöldfűszerek, mint a rozmaring és a kakukkfű is csak jót tesznek neki. Köretnek legjobb melléjük a rizs vagy a bulgur, de tésztára kanalazva is megállják a helyüket.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük