8 mennyei húsétel selymes tejszínnel: tepsiben vagy serpenyőben is készülhetnek
A tejszínes húsételeket mindenki szereti. Lássuk, hányféleképpen készítheted el őket!
A krémes, tejszínes szósszal leöntött húsételek igazi jolly jokernek számítanak, hiszen általában kevés munkával készülnek, a siker mégis garantált. Legyen szó csirkéről, sertésről vagy akár halról, a különböző tejszínes szószok mindegyikükhöz jól mennek.
Ha serpenyős csirkemellet öntesz nyakon a krémes szósszal, bő fél óra alatt az asztalon lehet a vacsora. Jó példa erre a tejszínes-gyömbéres és a Sztroganov-csirke. A karajnak és a sertéscombnak kicsit több idő kell, hogy megpuhuljon, de valódi munka ezekkel is kevés van.
Tejszínes húsételek
A húsok készülhetnek serpenyőben vagy tepsiben, pirulhat mellettük gomba vagy póréhagyma, a mártást pedig ízesítheted citrommal, mézzel, mustárral vagy fehérborral. A különböző zöldfűszerek, mint a rozmaring és a kakukkfű is csak jót tesznek neki. Köretnek legjobb melléjük a rizs vagy a bulgur, de tésztára kanalazva is megállják a helyüket.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
- tejszín
- tejszínes csirkemell
- tejszínes tőkehalfilé
- sztroganov-csirkemell
- szűzérmék
- mézes-mustáros csirkemell
- Recept
OLVASD EL EZT IS!
- húsleves
- gulyásleves
8 melengető és laktató húsos leves: villámgyors, tartalmas és könnyű is van köztük
- sütőtök
- sütőtök krémleves