Szaftos, tejszínes húsgombócok újhagymával: tavaszias fogás, amit a gyerekek is imádni fognak
Készítsd a húsgombócokat is változatosan! Újhagymával ízesítve, tejszínes szósszal leöntve fenséges fogás.

ujhagymas husgomboc
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyerekek is szeretni szokták a húsgombócokat. Ha újhagymával készíted, és tejszínnel öntöd le őket, egyszerű, hamar összeállítható, de mégis fenséges vacsorát tehetsz az asztalra. Készítheted csirke-, sertés- vagy akár marhahúsból is, de ez utóbbi esetben számolj vele, hogy a főzési idő kicsit hosszabb lesz.

Tejszínes, újhagymás húsgombócok

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg darált hús
  • 4 szál újhagyma
  • 2.5 dl tejszín
  • 2.5 dl alaplé
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst egy tálban keverd jól össze az apróra vágott újhagymával, a zúzott fokhagymával, a tojással, a sóval és a borssal. Gyúrj belőle diónyi golyókat. Egy serpenyőben hevíts olajat, pirítsd rajta körbe a golyók összes oldalát, majd öntsd fel az alaplével, és tíz perc alatt főzd őket puhára. Közben a tejszínt kézi habverő segítségével keverd el a liszttel. Adj hozzá egy kiskanálnyit a főzőléből, majd az egészet öntsd a húsgombócok mellé, és folyamatos kevergetés mellett sűrítsd be a szószt. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel. Tálald rizzsel, krumplival vagy tésztával.

Török módra, kókusztejes currymártásban is készíthetsz húsgombócokat, így igazi különlegességet készíthetsz egyszerűen.

Ezt is szeretjük