Szaftos, tejszínes húsgombócok újhagymával: tavaszias fogás, amit a gyerekek is imádni fognak
Készítsd a húsgombócokat is változatosan! Újhagymával ízesítve, tejszínes szósszal leöntve fenséges fogás.

- Ragyogó és természetesebb hatású lesz a szőkített haj, besárgulás nélkül: hamvasító samponok árakkal »
- A 60 éves Meg Ryan letisztult szettekben is mindig csinos és nőies: a Top Gun egykori sztárja a klasszikus stílus híve »
- A szezon legnőiesebb sztárfrizurái sokféleképpen variálhatók: nem csak akkor mutatnak jól, ha fodrász szárítja be őket »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Helyesíráskvíz: ironikus vagy irónikus? Tudod, hogy írjuk helyesen?
- Hogy néz ki egy női test több mint 50 kiló fogyás után? 8 nő előtte-utána képeken mutatta a változást
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- Heather Locklear lányából szőke szépség lett: a 24 éves Ava le sem tagadhatná édesanyját
A gyerekek is szeretni szokták a húsgombócokat. Ha újhagymával készíted, és tejszínnel öntöd le őket, egyszerű, hamar összeállítható, de mégis fenséges vacsorát tehetsz az asztalra. Készítheted csirke-, sertés- vagy akár marhahúsból is, de ez utóbbi esetben számolj vele, hogy a főzési idő kicsit hosszabb lesz.
Tejszínes, újhagymás húsgombócok
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg darált hús
- 4 szál újhagyma
- 2.5 dl tejszín
- 2.5 dl alaplé
- 1 evőkanál liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A darált húst egy tálban keverd jól össze az apróra vágott újhagymával, a zúzott fokhagymával, a tojással, a sóval és a borssal. Gyúrj belőle diónyi golyókat. Egy serpenyőben hevíts olajat, pirítsd rajta körbe a golyók összes oldalát, majd öntsd fel az alaplével, és tíz perc alatt főzd őket puhára. Közben a tejszínt kézi habverő segítségével keverd el a liszttel. Adj hozzá egy kiskanálnyit a főzőléből, majd az egészet öntsd a húsgombócok mellé, és folyamatos kevergetés mellett sűrítsd be a szószt. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel. Tálald rizzsel, krumplival vagy tésztával.
Török módra, kókusztejes currymártásban is készíthetsz húsgombócokat, így igazi különlegességet készíthetsz egyszerűen.
Még több recept