Mézes-mustáros csirkemell tejszínesen: nincs vele sok munka
Nagyon finom a tejszínes csirkemell, ha mézes-mustáros szósszal készíted.

mezes mustaros tejszines
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mézes-mustáros, tejszínes csirkemellel kevés a munka, az íze pedig mindenkit lenyűgöz. Jó választás akkor, ha hamar szeretnél tartalmas ételt összedobni vacsorára.

Mézes-mustáros-tejszínes csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg gomba
  • 2.5 dl tejszín
  • 2 evőkanál méz
  • 2 teáskanál magos mustár
  • 2 teáskanál liszt
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, forgasd össze egy kevés olívaolajjal, és tedd félre negyedórára. Egy tapadásmentes serpenyőt forrósíts fel, és ebben süsd fehéredésig a csirkemellkockákat. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki és tedd félre őket. A gombát közben mosd meg, szeleteld fel, sózd és borsozd meg, és ugyanabban a serpenyőben, szükség szerint még egy kis olaj hozzáadásával kevergetve párold puhára. Közben a tejszínt kézi habverő segítségével keverd el a mézzel, a mustárral és a liszttel. Öntsd a gombára, tedd vissza bele a kisült húst, és közepes lángon, kevergetve forrald össze, amíg besűrűsödik. Szórd meg aprított petrezselyemmel, még egyet forralj rajta, és húzd le a tűzről.

Az almával és sajttal töltött csirkemellet is jól feldobja a magos mustár.

Ezt is szeretjük