Könnyű citromos-tejszínes halfilé: alig van benne kalória, és nem kerül sokba
A citromos-tejszínes szósszal nyakon öntött halfilé könnyű, egészséges, és kalóriát is alig tartalmaz.

citromos-tejszines hal
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezt a könnyű citromos-tejszínes halfilét mindenképpen érdemes kipróbálnod, ha kevés munkával ennél valami egészségeset. A hal tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nem hizlal, és nagyon változatosan készíthető el, érdemes hát összebarátkozni vele.

Citromos-tejszínes halfilé

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg tőkehalfilé
  • 5 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 citrom leve
  • 1 teáskanál currypor
  • bors
  • 1 teáskanál liszt (elmaradhat)
Recept idők

Elkészítés:

A halakat olvaszd ki. Ha már nem fagyosak, szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal, facsarj rájuk egy kevés citromlevet, a tetejükre tegyél egy-egy darabka vajat, és alufóliával letakarva told őket 200 fokos sütőbe 20 percre. Közben készítsd elő a mártást: a tejszínt keverd el a tojással, sózd, borsozd, adj hozzá curryport, facsarj ebbe is egy kevés citromlevet, és jól keverd el. Ha túl hígnak találod, egy-két teáskanál liszttel sűrítheted. Húsz perc elteltével vedd ki a tepsit a sütőből, öntsd a halak tetejére a mártást úgy, hogy alájuk is jusson, és told vissza tíz percre, amíg összesül. Párolt rizzsel tálalva fenséges.

A tőkehalfilét tényleg hihetetlen változatossággal készítheted el: akár fasírtot is összeállíthatsz belőle.

Ezt is szeretjük