Sütőben sült csirkés-sajtos tészta

Egyszerű, mégis nagyon ízletes fogás, sajttal, vajjal és tejföllel. Ez a kombináció mennyei ízeket takar, így aztán nem érdemes kihagyni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rakott tészta igen változatos, lehet paradicsomos, sajtos, de tehetsz bele húst is, ha éppen ahhoz van kedved.

Ebben az összeállításban a vaj adja az étel krémességét, amit lazít a tejföl, így aztán igazán csodás kombinációt alkothatsz velük.

Csirkés-sajtos tészta

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 nagyobb csirkemell
  • 25 dkg penne vagy makaróni
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1,5 dl tej
  • 1 evőkanál olaj
  • 5 dkg reszelt sajt
  • ízlés szerint só és őrölt fehér bors

A csirkemelleket vágd nagyon vékony csíkokra, majd pirítsd meg forró olajon. Közben a tésztát sós, forrásban lévő vízben főzd ki, majd szedd az olajra, és jól keverd össze. A grillezett csirkét keverd össze a tésztával.

A vajat melegítsd meg, szórd rá a lisztet, és hevítsd habzásig. Ezek után keverd hozzá a tejet és a tejfölt. Ízlés szerint sózd, borsozd, és állandóan kevergetve forrald fel. Ezután forgasd össze a csirkés tésztával. Öntsd tűzálló tálba, simítsd el a tetejét, és szórd rá a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben addig süsd, amíg a sajt rá nem olvad, pirítani nem szabad.

13 tésztafőzési fortély

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük