Sütőben sült csirkés-sajtos tészta
Egyszerű, mégis nagyon ízletes fogás, sajttal, vajjal és tejföllel. Ez a kombináció mennyei ízeket takar, így aztán nem érdemes kihagyni.
A rakott tészta igen változatos, lehet paradicsomos, sajtos, de tehetsz bele húst is, ha éppen ahhoz van kedved.
Ebben az összeállításban a vaj adja az étel krémességét, amit lazít a tejföl, így aztán igazán csodás kombinációt alkothatsz velük.
Csirkés-sajtos tészta
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 nagyobb csirkemell
- 25 dkg penne vagy makaróni
- 2 dl tejföl
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 1,5 dl tej
- 1 evőkanál olaj
- 5 dkg reszelt sajt
- ízlés szerint só és őrölt fehér bors
A csirkemelleket vágd nagyon vékony csíkokra, majd pirítsd meg forró olajon. Közben a tésztát sós, forrásban lévő vízben főzd ki, majd szedd az olajra, és jól keverd össze. A grillezett csirkét keverd össze a tésztával.
A vajat melegítsd meg, szórd rá a lisztet, és hevítsd habzásig. Ezek után keverd hozzá a tejet és a tejfölt. Ízlés szerint sózd, borsozd, és állandóan kevergetve forrald fel. Ezután forgasd össze a csirkés tésztával. Öntsd tűzálló tálba, simítsd el a tetejét, és szórd rá a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben addig süsd, amíg a sajt rá nem olvad, pirítani nem szabad.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- tészta
- lasagne
Isteni olaszos lasagne csirkehússal
- tészta
- tejszín