Sonkás-kolbászos rakott tészta
Nem akarsz órákig a konyhában pepecselni? Készíts 30 perc alatt laktató finomságot! Pofonegyszerű recept.
Egy igazán gazdag étel, mely nem igényel konyhatündérséget, és csupán néhány hozzávalóból fantasztikus a végeredmény.
Csak arra kell ügyelned, hogy jó minőségű alapanyagokat válassz, hiszen ezek adják az étel alapját. A többi már gyerekjáték lesz.
Sonkás-kolbászos rakott tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg penne vagy szarvacska tészta
- 1 nagy pohár tejföl
- pár gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej hagyma
- 20-30 dkg sonka
- 10-15 dkg füstölt kolbász
- 20 dkg sajt
- pici olaj
- só, bors, ételízesítő
Elkésztés ideje:
Körülbelül 30 perc.
Elkészítés menete:
A tésztát főzd meg sós, olajos vízben. A sonkát és a kolbászt vágd fel, pici olajon futtasd meg, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, és az egészet pirítsd át.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
A tejfölt ízesítsd sóval, borssal és egy kevés ételízesítővel, majd add hozzá a zúzott fokhagymát is. Ezt a keveréket öntsd a sonkás-kolbászos-hagymás raguhoz, és kevergesd pár percig. Ha kész, keverd a kifőtt tésztához, majd az egészet öntsd egy tepsibe, és szórd meg reszelt sajttal. 10-15 perc alatt szépen megpirul a sütőben.
Képeken a legfinomabb magyaros receptek: csípősek, szaftosak és isteniek
Nézegess képeket!
ElolvasomOLVASD EL EZT IS!
- tészta
- krumpli
Az eredeti krumplis tészta receptje
- tészta
- rakott étel