Sonkás-kolbászos rakott tészta

Laktató és gyors

Nem akarsz órákig a konyhában pepecselni? Készíts 30 perc alatt laktató finomságot! Pofonegyszerű recept.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy igazán gazdag étel, mely nem igényel konyhatündérséget, és csupán néhány hozzávalóból fantasztikus a végeredmény.

Csak arra kell ügyelned, hogy jó minőségű alapanyagokat válassz, hiszen ezek adják az étel alapját. A többi már gyerekjáték lesz.

Sonkás-kolbászos rakott tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne vagy szarvacska tészta
  • 1 nagy pohár tejföl
  • pár gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej hagyma
  • 20-30 dkg sonka
  • 10-15 dkg füstölt kolbász
  • 20 dkg sajt
  • pici olaj
  • só, bors, ételízesítő

Elkésztés ideje:

Körülbelül 30 perc.

Elkészítés menete:

A tésztát főzd meg sós, olajos vízben. A sonkát és a kolbászt vágd fel, pici olajon futtasd meg, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, és az egészet pirítsd át.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

A tejfölt ízesítsd sóval, borssal és egy kevés ételízesítővel, majd add hozzá a zúzott fokhagymát is. Ezt a keveréket öntsd a sonkás-kolbászos-hagymás raguhoz, és kevergesd pár percig. Ha kész, keverd a kifőtt tésztához, majd az egészet öntsd egy tepsibe, és szórd meg reszelt sajttal. 10-15 perc alatt szépen megpirul a sütőben.

Képeken a legfinomabb magyaros receptek: csípősek, szaftosak és isteniek

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük