Sonkás-kolbászos rakott tészta
Laktató és gyors
Nem akarsz órákig a konyhában pepecselni? Készíts 30 perc alatt laktató finomságot! Pofonegyszerű recept.

Ez is érdekelhet

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Brasch Bence félmeztelenül csábít a mozivásznon (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

beauty and style

Így viseld a nőies kötött ruhát: ebben lehetsz a legcsinosabb ősszel »

Úgy nőiesek, hogy nem mutatnak sokat: mit érdemes ellesni a modern arab nőktől? »

Észbontóan nőies esküvői ruhák, modern hercegnőknek: 2019-ben ez lesz a divat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy igazán gazdag étel, mely nem igényel konyhatündérséget, és csupán néhány hozzávalóból fantasztikus a végeredmény.

Csak arra kell ügyelned, hogy jó minőségű alapanyagokat válassz, hiszen ezek adják az étel alapját. A többi már gyerekjáték lesz.

Sonkás-kolbászos rakott tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne vagy szarvacska tészta
  • 1 nagy pohár tejföl
  • pár gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej hagyma
  • 20-30 dkg sonka
  • 10-15 dkg füstölt kolbász
  • 20 dkg sajt
  • pici olaj
  • só, bors, ételízesítő

Elkésztés ideje:

Körülbelül 30 perc.

Elkészítés menete:

A tésztát főzd meg sós, olajos vízben. A sonkát és a kolbászt vágd fel, pici olajon futtasd meg, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, és az egészet pirítsd át.

A tejfölt ízesítsd sóval, borssal és egy kevés ételízesítővel, majd add hozzá a zúzott fokhagymát is. Ezt a keveréket öntsd a sonkás-kolbászos-hagymás raguhoz, és kevergesd pár percig. Ha kész, keverd a kifőtt tésztához, majd az egészet öntsd egy tepsibe, és szórd meg reszelt sajttal. 10-15 perc alatt szépen megpirul a sütőben.

Ezt is szeretjük