
Egyszerű rakott tészta sajttal és csirkehússal
Ha nincs ötleted a vacsorát illetően, akkor üss össze egy rakott tésztát, az összetevők nagy valószínűséggel megvannak hozzá.

A rakott tészta azért jó, mert változatosan elkészíthető, és nem nagyon lehet elrontani. Ráadásul azt tehetsz bele, amit akarsz.


Most egy egyszerű, sajtos-húsos verziót mutatunk be, ami vacsorára és másnap ebédre is tökéletes.
Sajtos-csirkés rakott tészta
Hozzávalók:
- 2 nagyobb csirkemell
- 25 dkg fodros metélt
- 2 dl tejföl
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 1,5 dl tej
- 1 evőkanál olaj
- 5 dkg reszelt sajt
- ízlés szerint só és őrölt fehérbors
A csirkemelleket vágd nagyon vékony csíkokra, majd pirítsd meg forró olajon. Közben a tésztát sós, forrásban lévő vízben főzd ki, majd szedd az olajra, és jól keverd össze. A grillezett csirkét keverd össze a tésztával.
A vajat melegítsd meg, szórd rá a lisztet, és hevítsd habzásig. Ezek után keverd hozzá a tejet és a tejfölt. Ízlés szerint sózd, borsozd, és állandóan kevergetve forrald fel. Ezután forgasd össze a csirkés tésztával. Öntsd tűzálló tálba, simítsd el a tetejét, és szórd rá a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben addig süsd, amíg a sajt rá nem olvad, pirítani nem kell.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- tészta
- Recept
A juhtúrós sztrapacska receptje

- tészta
- lasagne
Isteni lasagne paradicsommal és hússal

- tészta
- tejszín