Isteni lasagne paradicsommal és hússal
Igazi olaszos vacsorát varázsolhatsz az asztalra, ha paradicsomos lasagnát készítesz, ami nemcsak finom, de egyszerű is.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Ha hordasz melltartót, ezeket a trükköket ismerned kell – Megkönnyítik az életed »

Így szedd ki az alapozót az ecsetből: illatos és makulátlan lesz »

Palvin Barbara elkenődött rúzzsal is dögös – Így még nem láthattuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A lasagne külön kategóriát képvisel a tészták között, de semmivel sem nehezebb elkészíteni, mint mondjuk egy milánóit.

A klasszikus változat paradicsomszósszal, besamel mártással és darált hússal készül. Hideg estékre tökéletes.

Lasagne paradicsommal és hússal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg darált hús
  • 50 dkg lasagne tészta
  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg vaj
  • 9 dl paradicsomszósz
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • bazsalikom
  • olaj

Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát olajon pirítsd meg. Tedd rá a húst, sózd, borsozd, és kifehéredésig pirítsd.

Tegyél rá egy kis pohár vizet, és párold majdnem puhára. Ekkor add hozzá a paradicsomszószt és a bazsalikomot, majd alaposan főzd össze. A felmelegített vajhoz tedd hozzá a lisztet, a tejet, és főzd fel. Amikor már ez is megvan, öntsd rá a húsra, és keverd össze. Egy jénai tálat vajazz ki, és tegyél az aljába a paradicsomos masszából. Jöhet rá a tészta, és folytasd a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók. Felülre szósz kerüljön. Reszeld rá a sajtot, és előmelegített sütőben süsd meg.

Ezt is szeretjük