Pofonegyszerű, 20 perces paradicsomos penne
Pillanatok alatt készen van, és nagyon finom a paradicsomos penne, hétköznapra tökéletes vacsora az egész családnak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha tésztaszószról van szó, akkor általában paradicsomosban vagy tejszínesben gondolkodunk - pedig miért ne lehetne kombinálni a kettőt?

Friss és finom szósz, amibe tehetsz sonkát, gombát vagy darált húst, de magában is nagyon finom a tésztával.

Tejszínes-paradicsomos penne

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg penne
  • 5 paradicsom
  • 2 dl főzőtejszín
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 kiskanál majoránna
  • fehérbors
  • olívaolaj

A paradicsomokat mártsd néhány másodpercre forró vízbe, húzd le a héjukat, és kockázd fel őket. Pici olívaolajon fonnyaszd meg a kockákat a zúzott fokhagymával együtt.

Ízesítsd a felsorolt fűszerekkel, majd add hozzá a sajtot. Amikor megolvadt, szórd bele az olívabogyókat. Húzd le a tűzről, és öntsd fel a tejszínnel, valamint kevés vízzel. Tedd vissza a tűzre, és hagyd felfőni. A kész szószt keverd össze a kifőzött tésztával, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük