Sajtos muffinok bazsalikommal
Tökéletes tízórai a gyerekeknek az unalmas párizsis zsemle helyett, de remek esti nass is válhat a fűszeres, sajtos muffinokból.
A muffin nemcsak édes lehet, hanem ízesítheted sajttal, olívabogyóval és mindenféle sós finomsággal. Az apró sós sütik tökéletesek a gyereknek uzsonnára, illetve tízóraira, de lehet, hogy te is szívesen elmajszolj párat a tévé előtt.
Ha már jól megy a sajtos változat, akkor az alaptésztát bátran variálhatod kedvednek megfelelően.
Sajtos muffin
Hozzávalók:
- 2 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 tojás
- fél bögre olaj
- két marék olívabogyó
- 10 dkg feta sajt
- szárított bazsalikom
A lisztet a sütőporral keverd össze. A tejhez add hozzá a tojást és az olajat. Végül a száraz és a nedves hozzávalókat keverd sima masszává. Ebbe óvatosan dolgozd bele az apróra vágott olívabogyót és sajtot, valamint a bazsalikomot.
Adagold a tésztát muffinpapírokba úgy, hogy háromnegyedéig érjenek. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süsd készre.
OLVASD EL EZT IS!

- kelt tészta
- marhahús
Így készül a tökéletes házi hamburger

- gyümölcs
- sütemény
Linzerkosárkák egyszerűen

- kenyér
- édességek