Linzerkosárkák egyszerűen
Töltsd meg a bájos kis kosárformákat mennyei töltelékekkel! Egyszerű, mégis nagyszerű finomságok a család nagy örömére.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A linzerrecepteknek se szeri, se száma, hiszen akkor is könnyedén el tudod készíteni, ha kezdő háziasszony vagy, ráadásul igazi édességcsodákat varázsolhatsz rövid idő alatt.

Ilyen például a kosárka, ami lényegében semmiben nem különbözik a töltött sütitől, sőt, sokkal könnyebb elkészíteni. Csak süsd meg a linzertésztát, kanalazz bele mindenféle finomságot, és már fogyaszthatod is!

Áfonyás kosárka

Hozzávalók a tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 tojás
  • csipet szódabikarbóna
  • pici só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 15 dkg kék áfonya
  • 5 dkg cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • fél dl víz
  • pici citromlé

A vajat a lisztbe morzsold bele, és a cukorral, a narancshéjjal, a tojással, a szódabikarbónával és a sóval gyúrd össze. A tésztát tedd fél órára hűtőbe, majd nyújtsd ki egészen vékonyra, és szaggass ki belőle kerek formákat. Ezeket óvatosan nyomkodd bele a kosárkákba.

Az áfonyára szórd rá a cukrot, a fahéjat, és öntsd fel a vízzel. Addig párold a gyümölcsöt, míg a víz el nem fő alóla, vagyis 5-10 percet. Adagold ki a kosárkákba a tölteléket, és néhány helyen szurkáld meg a tetejét, hogy a gőz ki tudjon szökni. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süsd készre. Amikor langyosra hűlt, szedd ki a formákból, és már fogyaszthatod is.

Ezt is szeretjük