Az édesszájúak kedvence: így készül az igazi macaroon
Ha igazi különlegességre vágysz, a franciák nagy kedvence, a macaroon is ízleni fog!

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Annyira megváltozott Bella Hadid, hogy sokan nem hiszik el, hogy nem plasztikáztatott »

A pulóver még soha nem volt ennyire nőies: már nem a farmer a legjobb barátja »

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A macaroon térhódítása egyre nagyobb, sok háziasszony próbálkozik az elkészítésével. Állj be te is a sorba, és próbáld ki receptünket, melyet tetszés szerint akár lekvárral, de akár kávés vagy pisztáciás krémmel is megtölthetsz!

Az utóbbi két esetben viszont ne feledkezz meg a fehérje megszínezéséről, hiszen ettől lesz igazán különleges a sütemény!

Macaroon

Hozzávalók a süteményhez:

  • 3 tojásfehérje
  • 1,5 csésze porcukor
  • 1 csésze őrölt mandula
  • negyed csésze finom szemcséjű kristálycukor
  • csipetnyi só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • ízlés szerinti lekvár

Melegítsd a sütőt 350 fokra. Egy közepes edényben keverd össze a porcukrot és az őrölt mandulát. Robotgéppel verd fel a tojásfehérjéket, tegyél bele csipetnyi sót is. Akkor jó a hab, ha már krémes. Amikor már szinte teljesen kész, szórd bele a kristálycukrot a habba, végül az egészet óvatosan dolgozd a porcukros keverékbe.

A tepsit sütőpapírral fedd be. A masszát töltsd habzsákba, és a tepsibe nyomd ki a sütiket egymástól viszonylag távol. Nagyjából negyed óráig hagyd őket száradni, majd tedd be a sütőbe 15 percre. A sütő ajtaját kicsit hagyd nyitva, hogy levegőzzenek a sütemények.

Ha készen vannak, addig ne vedd le a tepsiről a sütiket, míg teljesen ki nem hűltek. Fordítsd őket úgy, hogy a sima részük legyen felül. Kend meg őket lekvárral, és ragassz össze két felet. Egy órára tedd hűtőbe, hogy megszilárduljon a macaroon.

Tetszés szerint bármilyen más tölteléket is használhatsz. Például, ha pisztáciásat készítesz, akkor a fehérjébe tegyél zöld ételszínezőt, ha kávésat, akkor pedig barnát.

Ezt is szeretjük