Az édesszájúak kedvence: így készül az igazi macaroon
Ha igazi különlegességre vágysz, a franciák nagy kedvence, a macaroon is ízleni fog!
A macaroon térhódítása egyre nagyobb, sok háziasszony próbálkozik az elkészítésével. Állj be te is a sorba, és próbáld ki receptünket, melyet tetszés szerint akár lekvárral, de akár kávés vagy pisztáciás krémmel is megtölthetsz!


Az utóbbi két esetben viszont ne feledkezz meg a fehérje megszínezéséről, hiszen ettől lesz igazán különleges a sütemény!
Macaroon
Hozzávalók a süteményhez:
- 3 tojásfehérje
- 1,5 csésze porcukor
- 1 csésze őrölt mandula
- negyed csésze finom szemcséjű kristálycukor
- csipetnyi só
Hozzávalók a töltelékhez:
- ízlés szerinti lekvár
Melegítsd a sütőt 350 fokra. Egy közepes edényben keverd össze a porcukrot és az őrölt mandulát. Robotgéppel verd fel a tojásfehérjéket, tegyél bele csipetnyi sót is. Akkor jó a hab, ha már krémes. Amikor már szinte teljesen kész, szórd bele a kristálycukrot a habba, végül az egészet óvatosan dolgozd a porcukros keverékbe.
A tepsit sütőpapírral fedd be. A masszát töltsd habzsákba, és a tepsibe nyomd ki a sütiket egymástól viszonylag távol. Nagyjából negyed óráig hagyd őket száradni, majd tedd be a sütőbe 15 percre. A sütő ajtaját kicsit hagyd nyitva, hogy levegőzzenek a sütemények.
Ha készen vannak, addig ne vedd le a tepsiről a sütiket, míg teljesen ki nem hűltek. Fordítsd őket úgy, hogy a sima részük legyen felül. Kend meg őket lekvárral, és ragassz össze két felet. Egy órára tedd hűtőbe, hogy megszilárduljon a macaroon.
Tetszés szerint bármilyen más tölteléket is használhatsz. Például, ha pisztáciásat készítesz, akkor a fehérjébe tegyél zöld ételszínezőt, ha kávésat, akkor pedig barnát.
OLVASD EL EZT IS!
- jessica alba
- egyperces
Ezt nem fogod elhinni! Jessica Alba elárulta, mijét plasztikáztatná

- gyümölcs
- mirelit
Gyümölcsös mascarponekehely csokiforgáccsal

- csokoládé
- fahéj