A tökéletes lekváros linzer receptje
Készíts lekváros linzert, ha édességre vágysz, mert fémdobozban több mint egy hétig is eláll, és ugyanolyan omlós marad, mintha frissen sült lenne.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A lekváros linzerről valószínűleg a nagyi békebeli édessége jut eszedbe. Idézd fel az omlós aprósütemény mesés ízét, és készítsd el te magad is! A linzer igazi jolly joker, mert az alaptésztát olyan lekvárral ízesítheted, amilyet a legjobban kedvelsz, ráadásul, ha vendégeket vársz, akkor is kitűnő szolgálatot tesz.

Próbáld ki receptünket, és hagyd, hogy szétolvadjon a szádban. Hidd el, ezt még a nagyi is megirigyelné!

Lekváros linzer

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg rétesliszt
  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojásfehérje
  • ízlés szerinti gyümölcslekvár
  • csipetnyi só

A lisztet a porcukorral, a sütőporral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a csipetnyi sóval keverd össze. Morzsold bele a vajat, add hozzá a tojássárgákat. Annyi tejföllel gyúrd össze, hogy a tészta összeálljon. 15-20 percet pihentesd.

Oszd két részre a tésztát, és lisztezett deszkán nyújtsd nagyon vékonyra. Szaggasd ki linzerformával, az egyik tésztaadagot simával, a másikat lyukas közepűvel. Utóbbiakat kend meg a kenhetőre felvert tojásfehérjével. Sütőpapírral bélelt tepsibe tedd bele a linzereket, és előmelegített sütőben süsd világospirosra néhány perc alatt.

Amikor a linzerek kihűltek, lekvárral ragassz össze egy simát és egy lyukas tetejűt. Ízlésed szerint porcukorral szórd meg a tetejét, és már fogyaszthatod is!

Ezt is szeretjük