Ropogós házi cipó

Frissen és melegen a sütőből

Nincs is finomabb a házi készítésű, illatozó cipónál, amit a nap bármely étkezéséhez bátran elkészíthetsz.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nagymamád anno biztosan sokat gyúrta és dagasztotta a finomabbnál finomabb kenyereket, cipókat. Ha unod már a boltban kapható száraz, kemény változatot, most itt az idő, hogy példát vegyél róla, és te magad is felkösd a kötényt.

A cipót elkészíteni nem nagy kunszt, csak időigényes, de a siker és a család étvágya garantált.

Ropogós házi cipó

Hozzávalók:

  • 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 25 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl víz
  • 1 dkg só
  • 1 kávéskanál cukor

Mindkét fajta lisztet szitáld egy tálba, a közepébe készíts egy mélyedést. Morzsold bele az élesztőt, és szórd rá a cukrot. Langyos vízzel és pici liszttel keverd össze, és hagyd felfutni. Gyúrd össze a tésztát, akkor jó, ha nem túl ragadós, és nem is túl száraz. Meleg helyen keleszd két órát, majd gyúrd át újra.

Formázz a tésztából cipót, és egy kivajazott, liszttel megszórt tepsibe vagy formába helyezd bele. Így is keleszd még nagyjából egy órát.

Sütés előtt kend meg vízzel a tetejét, és 250 fokos sütőbe tedd be a cipót. Először 10 percig süsd ezen a hőfokon, majd csökkentsd le 180 fokra, és még így is süsd 30-40 percet. Rácson hagyd kihűlni, és már eheted is!

17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

rongyos kifli
  • reggeli
  • sütemény

A rongyos kifli receptje

Ezt is szeretjük