Ropogós, fűszervajas sült csirke

Az egyik legegyszerűbb recept a világon, hiszen csak meg kell kenegetni a csirkét némi vajjal, és máris mehet a sütőbe pirulni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirke igazán hálás húsféle, hiszen nincs túl erős íze, így bármivel fűszerezheted. Ahhoz, hogy ropogós, piros és omlós legyen, hívd segítségül a vajat.

Ha alaposan megkenegeted vele a csirkét, akkor már semmit nem kell tenned, csak előmelegített sütőbe helyezni egy kis időre.

Fűszervajas csirkecombok

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb vagy egy egész csirke
  • 10 dkg vaj
  • bors
  • oregánó
  • paprika
  • bazsalikom

  •  

A combokat mosd meg, majd töröld szárazra. A vajat tedd meleg helyre, hogy megpuhuljon, de ne olvaszd meg. A fűszereket és a sót dolgozd a vajba, majd vegyél a masszából egy darabot a kezedbe, és kend át vele a mindenhol a csirkecombokat.

Ha egész csirkéből készíted, akkor belül is kenegesd meg a fűszervajjal alaposan, majd kösd össze a nyílást és a lábait.

A húst egy alufóliával letakart tepsiben told az előmelegített sütőbe. A combok esetében süsd így 20 percig, majd vedd le a fóliát és pirítsd még 10 percet, az egész csirke esetében duplázd meg az időt.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük