Ropogós, fűszervajas sült csirke
Az egyik legegyszerűbb recept a világon, hiszen csak meg kell kenegetni a csirkét némi vajjal, és máris mehet a sütőbe pirulni.
A csirke igazán hálás húsféle, hiszen nincs túl erős íze, így bármivel fűszerezheted. Ahhoz, hogy ropogós, piros és omlós legyen, hívd segítségül a vajat.
Ha alaposan megkenegeted vele a csirkét, akkor már semmit nem kell tenned, csak előmelegített sütőbe helyezni egy kis időre.
Fűszervajas csirkecombok
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb vagy egy egész csirke
- 10 dkg vaj
- bors
- oregánó
- paprika
- bazsalikom
-
só
A combokat mosd meg, majd töröld szárazra. A vajat tedd meleg helyre, hogy megpuhuljon, de ne olvaszd meg. A fűszereket és a sót dolgozd a vajba, majd vegyél a masszából egy darabot a kezedbe, és kend át vele a mindenhol a csirkecombokat.
Ha egész csirkéből készíted, akkor belül is kenegesd meg a fűszervajjal alaposan, majd kösd össze a nyílást és a lábait.
A húst egy alufóliával letakart tepsiben told az előmelegített sütőbe. A combok esetében süsd így 20 percig, majd vedd le a fóliát és pirítsd még 10 percet, az egész csirke esetében duplázd meg az időt.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- marhahús
- húsételek
Gyors fűszeres serpenyős hús
- gomba
- sertéshús
Szűzpecsenye gombás raguval
- csirke
- húsételek