Ropogós, fűszervajas sült csirke
Az egyik legegyszerűbb recept a világon, hiszen csak meg kell kenegetni a csirkét némi vajjal, és máris mehet a sütőbe pirulni.
A csirke igazán hálás húsféle, hiszen nincs túl erős íze, így bármivel fűszerezheted. Ahhoz, hogy ropogós, piros és omlós legyen, hívd segítségül a vajat.
Ha alaposan megkenegeted vele a csirkét, akkor már semmit nem kell tenned, csak előmelegített sütőbe helyezni egy kis időre.
Fűszervajas csirkecombok
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb vagy egy egész csirke
- 10 dkg vaj
- bors
- oregánó
- paprika
- bazsalikom
-
só
A combokat mosd meg, majd töröld szárazra. A vajat tedd meleg helyre, hogy megpuhuljon, de ne olvaszd meg. A fűszereket és a sót dolgozd a vajba, majd vegyél a masszából egy darabot a kezedbe, és kend át vele a mindenhol a csirkecombokat.
Ha egész csirkéből készíted, akkor belül is kenegesd meg a fűszervajjal alaposan, majd kösd össze a nyílást és a lábait.
A húst egy alufóliával letakart tepsiben told az előmelegített sütőbe. A combok esetében süsd így 20 percig, majd vedd le a fóliát és pirítsd még 10 percet, az egész csirke esetében duplázd meg az időt.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- marhahús
- húsételek
Gyors fűszeres serpenyős hús
- gomba
- sertéshús
Szűzpecsenye gombás raguval
- csirke
- húsételek