Ropogós, fűszervajas sült csirke
Az egyik legegyszerűbb recept a világon, hiszen csak meg kell kenegetni a csirkét némi vajjal, és máris mehet a sütőbe pirulni.
A csirke igazán hálás húsféle, hiszen nincs túl erős íze, így bármivel fűszerezheted. Ahhoz, hogy ropogós, piros és omlós legyen, hívd segítségül a vajat.
Ha alaposan megkenegeted vele a csirkét, akkor már semmit nem kell tenned, csak előmelegített sütőbe helyezni egy kis időre.
Fűszervajas csirkecombok
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb vagy egy egész csirke
- 10 dkg vaj
- bors
- oregánó
- paprika
- bazsalikom
-
só
A combokat mosd meg, majd töröld szárazra. A vajat tedd meleg helyre, hogy megpuhuljon, de ne olvaszd meg. A fűszereket és a sót dolgozd a vajba, majd vegyél a masszából egy darabot a kezedbe, és kend át vele a mindenhol a csirkecombokat.
Ha egész csirkéből készíted, akkor belül is kenegesd meg a fűszervajjal alaposan, majd kösd össze a nyílást és a lábait.
A húst egy alufóliával letakart tepsiben told az előmelegített sütőbe. A combok esetében süsd így 20 percig, majd vedd le a fóliát és pirítsd még 10 percet, az egész csirke esetében duplázd meg az időt.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- marhahús
- húsételek
Gyors fűszeres serpenyős hús
- gomba
- sertéshús
Szűzpecsenye gombás raguval
- csirke
- húsételek