Recept képpel: lazacfalatok szezámmal
Rúgj ki a hámból, és sima tonhal helyett kényeztesd magad szezámmaggal megbolondított lazacfalatokkal!
A szálkamentes halfajta manapság igencsak kedvelt mind az előételek, mind a főételek körében. Ez jó hír, hiszen a lazacban rengeteg omega-3 zsírsav található, ami kifejezetten kedvező a szervezet számára.


Ha még mindig vacillálnál, hogy te is kipróbáld otthon, akkor csak olvasd el receptünket, és garantáltan összefut a nyál a szádban.
Szezámos lazacfalatok
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 4 szelet lazac
- 3 evőkanál szezámmagolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál friss gyömbér
- 1 kávéskanál chili
- 1 evőkanál szezámmag
- fél dl szójaszósz
- fél dl olívaolaj
- citromlé
Egy tálba öntsd bele a
szezámmagolajat, a szójaszószt, az olívaolajat, és zúzd bele a fokhagymát. Aprítsd fel a gyömbért, és a chilivel, illetve a szezámmaggal együtt szórd bele. A lazacot vágd kisebb darabokra, és tedd a pácba. 15-20 percig hűtőben pihentesd.Ezután húzd őket nyársra, és grillezd meg. Fektesd a tepsi szélére a pálcákat, kend meg őket szobahőmérsékletű, puha vajjal, és süsd készre a
halakat. A megmaradt vajat olvaszd meg, és tegyél hozzá egy pici citromlevet. Tálaláskor locsold meg a halat egy-két evőkanál lével.OLVASD EL EZT IS!

- csirke
- méz
Szezámmagos-mézes csirke

- hús
- húsételek
Gyors tepsishús-receptek hétvégére

- magyaros
- húsételek