Recept képpel: lazacfalatok szezámmal
Rúgj ki a hámból, és sima tonhal helyett kényeztesd magad szezámmaggal megbolondított lazacfalatokkal!

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

40 évesen leöregezték, 60 felett újra a márka arca lett a gyönyörű színésznő »

Színvédő termékek festett hajra: így késleltesd a kifakulást »

Ez a legjobb alakformáló szoknyafazon: fiús és nőies csípőn is jól mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szálkamentes halfajta manapság igencsak kedvelt mind az előételek, mind a főételek körében. Ez jó hír, hiszen a lazacban rengeteg omega-3 zsírsav található, ami kifejezetten kedvező a szervezet számára.

Ha még mindig vacillálnál, hogy te is kipróbáld otthon, akkor csak olvasd el receptünket, és garantáltan összefut a nyál a szádban.

Szezámos lazacfalatok

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 4 szelet lazac
  • 3 evőkanál szezámmagolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál friss gyömbér
  • 1 kávéskanál chili
  • 1 evőkanál szezámmag
  • fél dl szójaszósz
  • fél dl olívaolaj
  • citromlé

Egy tálba öntsd bele a    szezámmagolajat, a szójaszószt, az olívaolajat, és zúzd bele a fokhagymát. Aprítsd fel a gyömbért, és a chilivel, illetve a szezámmaggal együtt szórd bele. A lazacot vágd kisebb darabokra, és tedd a pácba. 15-20 percig hűtőben pihentesd.

Ezután húzd őket nyársra, és grillezd meg. Fektesd a tepsi szélére a pálcákat, kend meg őket szobahőmérsékletű, puha vajjal, és süsd készre a    halakat. A megmaradt vajat olvaszd meg, és tegyél hozzá egy pici citromlevet. Tálaláskor locsold meg a halat egy-két evőkanál lével.

Blog.hu ajánló