Így készítsd a rántott sajtot: így biztosan a bundában marad
A rántott sajtot nem lehet nem szeretni, tartárral, vagy áfonyával, frissen sülve az igazi.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Felejtsd el az olajban úszkáló, teljesen szétmállott panír és sajtfoszlányokat, készíts tartós bundát a finom sajtnak, hogy csak akkor jöjjön szét, amikor te akarod!

Készíts hozzá isteni tartárt, vagy kínálj mellé áfonyalekvárt!

Rántott sajt

Hozzávalók:

  • 40 dkg keményebb típusú sajt - trappista, de ne a sok helyen kapott lágyat válaszd!, vagy gouda, esetleg cheddar
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés ideje:

40 perc

Elkészítés menete:

Ha rántottál már bármit, akkor ismerős lesz a feladat. Ahhoz, hogy ne folyjon ki a sajt a végén, pár apró dolgot kell betartanod. Az egyik, hogy tényleg keményebb típusú sajtot válassz, a boltokban kapható trappisták elég nagy része lágy, ezek nem lesznek túl jók a feladathoz. A másik, hogy viszonylag vastag szeleteket vágj, így mire megpirul a panír, kicsit megolvad a sajt, de nem annyira, hogy ki is folyjon.

No, ha megvan a sajt és fel is szeletelted, egy tálkába tedd a lisztet, egy másikban verd fel a tojást a tej társaságában, egy harmadikba pedig tedd a morzsát. Ha ez megvan, forgasd meg a sajtszeleteket mindegyikben, majd ezt ismételd meg, vannak, akik szerint akár háromszor is érdemes panírozni, de a kettő is elég lesz. Forrósíts annyi olajat, hogy bőven ellepje a sajtokat, majd pirítsd meg őket és szedd ki papírtörlőre őket.

Húsmentes fogások nem csak vegáknak

Hús nélkül is isteni ebédeket és vacsorákat készíthetsz, adunk néhány nem bonyolult, könnyen elkészíthető ötletet

Ezt is szeretjük