Így lesz tökéletes a sült krumpli
Plusz egy hagyományos recept
A házi sült krumpli ezerféle lehet, most egy igazi profi szakácstól tudhatod meg, hogy lesz tökéletes.

Ez is érdekelhet

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

A magyar irodalom gyöngyszeme (x)

Teszteld le bőröd állapotát! (x)

Figyelem: neked sem egyenesek a lábujjaid? (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Isteni dinnyefagyi, ami nem tesz keresztbe a fogyókúrának: 2 összetevőből elkészül »

5 híres 50 év feletti nő, aki plasztikáztatott és nem kellett megbánnia: jól néznek ki, művi hatás nélkül »

Tónusos test edzőtermi gépek nélkül: izometrikus gyakorlatok otthonra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az igazán zamatos sült krumpli bő kacsazsírban sül, kétszer, ráadásul kétszer kell lefagyasztanod is, és ezt nem más mondja, mint Litauszki Zsolt, a Zsidai gasztrobirodalom kreatív séfje.

A sült krumpli szinte bármihez remek köret, a rántott fogásokhoz pedig messze a legjobb.

Sült krumpli

Hozzávalók:

  • 80 dkg lisztes krumpli
  • 1 kg kacsazsír

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

Nem lesz olyan nehéz dolgod, mint amilyennek elsőre tűnik. A krumplit hámozd meg, vágd össze, majd enyhén sós vízbe főzd meg félkeményre - vagy félpuhára. Ha elérte a megfelelő állagot, csepegtesd le, és tedd fagyasztóba fél órára. Miután ez letelt, jöhet a zsírban sütés. 130 fokon süsd ki a zsírban a krumplikat, csepegtesd le őket, és újabb fél órára tedd a fagyasztóba.

Az idő letelte után újra süsd meg a zsírban, ezúttal 190 fokon. Sózd meg ízlésed szerint, és már fogyaszthatjátok is. Hogy ne csak magában edd a tökéletesre sült krumplit, készíts hozzá egy különleges, klasszikus fogást!

Rántott borjúvelő

Hozzávalók:

  • 60 dkg borjúvelő
  • 1 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa - lehetőleg szárított zsemléből
  • 1 fél fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • babérlevél

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A borjúvelőt mosd meg jéghideg vízben, a nagyobb hártyákat távolítsd el róla. A sót, vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet, egész borsot forrald fel, majd pár percre tedd bele a borjúvelőt is. Ezután szedd ki, tiszta konyharuhán szárítsd le, majd panírozd be - először lisztben, aztán a tojásban, végül a morzsában forgasd meg -, és kacsazsírban lassan süsd ki. Fontos a lassú sütés, hogy puha legyen a belseje és roppanós a panír.

Ha egy kellemes, klasszikus fogásokkal tűzdelt vasárnapi ebédet szeretnél elkölteni kedveseddel vagy családoddal, akkor az ÉS Bisztróban megtalálod, amire vágysz. A Sunday Brunch dél és három között érhető el nyárig.

Klasszikus sütemények a nagyi konyhájából

A hagyományos fogásoknál nincs jobb, készítsd el valamelyik régi kedvencedet úgy, ahogyan a nagyi is tette!

Ezt is szeretjük