Parmezános sült krumpli - Vagdald be, úgy lesz igazán ropogós és finom

A ropogós harmonikakrumpli sok sajttal megszórva nagyon csábító.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A harmonikakrumplit a legenda szerint egy stockholmi szállodában, a Hasselbackenben készítették először. Emiatt sokan Hasselback-krumpliként emlegetik. Ma már az egész világon népszerű. Téged is rabul ejt az első falat után. A látvány ellenére hihetetlenül könnyű elkészíteni.

Ehhez a fogáshoz érdemes nagyobb, hosszúkás krumplikat választani. Alaposan  dörzsöld meg, majd sűrűn vagdosd be. Arra vigyázz, hogy a krumplit ne vágd át. Keverj össze negyed bögre olívaolajat kakukkfűvel, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, petrezselyemmel, és kend meg vele a krumplit. Süsd meg 180-200 fokon körülbelül egy óra alatt. Közben szórd meg reszelt parmezánnal. Sütés során a krumpli harmonikaszerűen szétnyílik. Salátával, sült húsokkal kínáld.

(%box::pinpost('https://hu.pinterest.com/pin/145663369176823909/')%)
Ezt is szeretjük