Parmezános sült krumpli - Vagdald be, úgy lesz igazán ropogós és finom
A ropogós harmonikakrumpli sok sajttal megszórva nagyon csábító.

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
A harmonikakrumplit a legenda szerint egy stockholmi szállodában, a Hasselbackenben készítették először. Emiatt sokan Hasselback-krumpliként emlegetik. Ma már az egész világon népszerű. Téged is rabul ejt az első falat után. A látvány ellenére hihetetlenül könnyű elkészíteni.
Ehhez a fogáshoz érdemes nagyobb, hosszúkás krumplikat választani. Alaposan dörzsöld meg, majd sűrűn vagdosd be. Arra vigyázz, hogy a krumplit ne vágd át. Keverj össze negyed bögre olívaolajat kakukkfűvel, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, petrezselyemmel, és kend meg vele a krumplit. Süsd meg 180-200 fokon körülbelül egy óra alatt. Közben szórd meg reszelt parmezánnal. Sütés során a krumpli harmonikaszerűen szétnyílik. Salátával, sült húsokkal kínáld.