4 laktató tésztasaláta 20 perc alatt
Ha nincs rutinod a konyhában, vagy csak szorít az idő, készíts ínycsiklandó tésztasalátát! Gyorsan elkészül, és hamar eltűnik a tányérról.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Aki tud tésztát főzni, az tud tésztasalátát is készíteni. Ha nem szeretnél munka után órákat még a konyhában tölteni, mégis látványos és laktató vacsorát akarsz az asztalra tenni, dobj össze egy tésztasalátát!

Húsz perc, és kész! Tedd fel főni a tésztát, vágd össze a többi hozzávalót, majd, ha kész a tészta, keverd össze. Ilyen egyszerű.

Őszi tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg kagylótészta
  • 1 fej lilahagyma
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 fürt szőlő
  • 100 g mexikói zöldségköret
  • 1 tubus majonéz
  • 1 kis pohár tejföl
  • fűszersó

A zöldségköretet olvaszd ki vagy csepegtesd le, a lilahagymát, a sonkát és a sajtot pedig vágd kis kockákra. A tésztát főzd meg, közben keverd össze a majonézt és a tejfölt, illetve szemezd le a szőlőt. Ha a tészta kifőtt, öntsd a majonézes tejfölbe, majd a többi hozzávalóval együtt keverd el.

Tonhalas tésztasaláta brokkolival

Hozzávalók:

  • 25 dkg csőtészta
  • 10 dkg tonhal a saját levében
  • 25 dkg brokkoli
  • 25 dkg paradicsom
  • 2 kávéskanál növényi olaj
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál ecet
  • só, őrölt feketebors
  • néhány friss bazsalikomlevél

A tésztát és a rózsákra szedett brokkolit is főzd meg sós vízben, az utóbbinak elég öt perc. A hagymát és a fokhagymát vágd apróra, majd pirítsd meg egy kevés olajon, add hozzá a felkockázott paradicsomot és a főtt brokkolit, majd az egészet forgasd össze, és vedd le a tűzről. A főtt tésztát locsold meg ezzel a szósszal, majd óvatosan forgasd bele a villával összetört tonhalat is. Ízlés szerint sózd, borsozd, és öntsd le kevés ecettel. Tálaláskor díszítsd bazsalikommal.

Csípős tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 30 dkg masnitészta
  • 3 paradicsom
  • 20 fekete olívabogyó
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 kígyóuborka
  • 1 kiskanál méz
  • 1 chilipaprika
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 evőkanál mustár
  • só, bors

A tésztát főzd ki sós vízben, közben az uborkát karikázd fel, a paradicsomot pedig vágd cikkekre. Két evőkanálnyi olívaolajon pirítsd meg a fokhagymát, míg a chilit és az olívabogyót felkarikázod. Egy kis tálban a megmaradt olajjal keverd el a mézet, a mustárt és az ecetet. Ezzel az öntettel locsold meg a tésztát, majd keverd hozzá a felaprított zöldségeket és a pirított fokhagymát.

Amerikai tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 30 dkg csigatészta
  • 1 pohár joghurt
  • 1 natúr, sült csirkemellfilé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy kaliforniai paprika
  • petrezselyem
  • tárkony
  • metélőhagyma
A tésztát sós vízben főzd meg, de vigyázz, hogy ne legyen túl lágy. A joghurtot keverd el az olajjal, és ízesítsd a petrezselyemmel, a tárkonnyal és a metélőhagymával. A csirkehúst csipkedd kisebb darabokra, a kaliforniai paprikát pedig kockázd fel. A kifőtt tésztát öntsd le a joghurtos-olajos mártással, majd szórd meg a paprikával és a csirkehússal.
Ezt is szeretjük