4 laktató tésztasaláta 20 perc alatt

Ha nincs rutinod a konyhában, vagy csak szorít az idő, készíts ínycsiklandó tésztasalátát! Gyorsan elkészül, és hamar eltűnik a tányérról.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Aki tud tésztát főzni, az tud tésztasalátát is készíteni. Ha nem szeretnél munka után órákat még a konyhában tölteni, mégis látványos és laktató vacsorát akarsz az asztalra tenni, dobj össze egy tésztasalátát!

Húsz perc, és kész! Tedd fel főni a tésztát, vágd össze a többi hozzávalót, majd, ha kész a tészta, keverd össze. Ilyen egyszerű.

Őszi tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg kagylótészta
  • 1 fej lilahagyma
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 fürt szőlő
  • 100 g mexikói zöldségköret
  • 1 tubus majonéz
  • 1 kis pohár tejföl
  • fűszersó

A zöldségköretet olvaszd ki vagy csepegtesd le, a lilahagymát, a sonkát és a sajtot pedig vágd kis kockákra. A tésztát főzd meg, közben keverd össze a majonézt és a tejfölt, illetve szemezd le a szőlőt. Ha a tészta kifőtt, öntsd a majonézes tejfölbe, majd a többi hozzávalóval együtt keverd el.

Tonhalas tésztasaláta brokkolival

Hozzávalók:

  • 25 dkg csőtészta
  • 10 dkg tonhal a saját levében
  • 25 dkg brokkoli
  • 25 dkg paradicsom
  • 2 kávéskanál növényi olaj
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál ecet
  • só, őrölt feketebors
  • néhány friss bazsalikomlevél

A tésztát és a rózsákra szedett brokkolit is főzd meg sós vízben, az utóbbinak elég öt perc. A hagymát és a fokhagymát vágd apróra, majd pirítsd meg egy kevés olajon, add hozzá a felkockázott paradicsomot és a főtt brokkolit, majd az egészet forgasd össze, és vedd le a tűzről. A főtt tésztát locsold meg ezzel a szósszal, majd óvatosan forgasd bele a villával összetört tonhalat is. Ízlés szerint sózd, borsozd, és öntsd le kevés ecettel. Tálaláskor díszítsd bazsalikommal.

Csípős tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 30 dkg masnitészta
  • 3 paradicsom
  • 20 fekete olívabogyó
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 kígyóuborka
  • 1 kiskanál méz
  • 1 chilipaprika
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 evőkanál mustár
  • só, bors

A tésztát főzd ki sós vízben, közben az uborkát karikázd fel, a paradicsomot pedig vágd cikkekre. Két evőkanálnyi olívaolajon pirítsd meg a fokhagymát, míg a chilit és az olívabogyót felkarikázod. Egy kis tálban a megmaradt olajjal keverd el a mézet, a mustárt és az ecetet. Ezzel az öntettel locsold meg a tésztát, majd keverd hozzá a felaprított zöldségeket és a pirított fokhagymát.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Amerikai tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 30 dkg csigatészta
  • 1 pohár joghurt
  • 1 natúr, sült csirkemellfilé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy kaliforniai paprika
  • petrezselyem
  • tárkony
  • metélőhagyma
A tésztát sós vízben főzd meg, de vigyázz, hogy ne legyen túl lágy. A joghurtot keverd el az olajjal, és ízesítsd a petrezselyemmel, a tárkonnyal és a metélőhagymával. A csirkehúst csipkedd kisebb darabokra, a kaliforniai paprikát pedig kockázd fel. A kifőtt tésztát öntsd le a joghurtos-olajos mártással, majd szórd meg a paprikával és a csirkehússal.
Ezt is szeretjük