4 laktató tésztasaláta 20 perc alatt
Ha nincs rutinod a konyhában, vagy csak szorít az idő, készíts ínycsiklandó tésztasalátát! Gyorsan elkészül, és hamar eltűnik a tányérról.

- Robert Redford ezért utált Barbra Streisanddal együtt forgatni: még az intim jeleneteikhez is két alsót vett magára
- Pokorny Lia és Csányi Sándor fia már 19 éves: a zenész Misi helyes, mint az apja
- Frutti, Bedeco és Africana: emlékszel, mi volt ez a 8 régi élelmiszer?
- Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról: népszerűek, de nagy bajt okozhatnak
- 139 ezer forint jár évente: milyen betegségek esetén, és hogyan igényelhető a kedvezmény?
Aki tud tésztát főzni, az tud tésztasalátát is készíteni. Ha nem szeretnél munka után órákat még a konyhában tölteni, mégis látványos és laktató vacsorát akarsz az asztalra tenni, dobj össze egy tésztasalátát!
Húsz perc, és kész! Tedd fel főni a tésztát, vágd össze a többi hozzávalót, majd, ha kész a tészta, keverd össze. Ilyen egyszerű.
Őszi tésztasaláta
Hozzávalók:
- 50 dkg kagylótészta
- 1 fej lilahagyma
- 10 dkg sonka
- 10 dkg trappista sajt
- 1 fürt szőlő
- 100 g mexikói zöldségköret
- 1 tubus majonéz
- 1 kis pohár tejföl
- fűszersó
A zöldségköretet olvaszd ki vagy csepegtesd le, a lilahagymát, a sonkát és a sajtot pedig vágd kis kockákra. A tésztát főzd meg, közben keverd össze a majonézt és a tejfölt, illetve szemezd le a szőlőt. Ha a tészta kifőtt, öntsd a majonézes tejfölbe, majd a többi hozzávalóval együtt keverd el.
Tonhalas tésztasaláta brokkolival
Hozzávalók:
- 25 dkg csőtészta
- 10 dkg tonhal a saját levében
- 25 dkg brokkoli
- 25 dkg paradicsom
- 2 kávéskanál növényi olaj
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál ecet
- só, őrölt feketebors
- néhány friss bazsalikomlevél
A tésztát és a rózsákra szedett brokkolit is főzd meg sós vízben, az utóbbinak elég öt perc. A hagymát és a fokhagymát vágd apróra, majd pirítsd meg egy kevés olajon, add hozzá a felkockázott paradicsomot és a főtt brokkolit, majd az egészet forgasd össze, és vedd le a tűzről. A főtt tésztát locsold meg ezzel a szósszal, majd óvatosan forgasd bele a villával összetört tonhalat is. Ízlés szerint sózd, borsozd, és öntsd le kevés ecettel. Tálaláskor díszítsd bazsalikommal.
Csípős tésztasaláta
Hozzávalók:
- 30 dkg masnitészta
- 3 paradicsom
- 20 fekete olívabogyó
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 kígyóuborka
- 1 kiskanál méz
- 1 chilipaprika
- 1 evőkanál ecet
- 1 evőkanál mustár
- só, bors
A tésztát főzd ki sós vízben, közben az uborkát karikázd fel, a paradicsomot pedig vágd cikkekre. Két evőkanálnyi olívaolajon pirítsd meg a fokhagymát, míg a chilit és az olívabogyót felkarikázod. Egy kis tálban a megmaradt olajjal keverd el a mézet, a mustárt és az ecetet. Ezzel az öntettel locsold meg a tésztát, majd keverd hozzá a felaprított zöldségeket és a pirított fokhagymát.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Amerikai tésztasaláta
Hozzávalók:
- 30 dkg csigatészta
- 1 pohár joghurt
- 1 natúr, sült csirkemellfilé
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 nagy kaliforniai paprika
- petrezselyem
- tárkony
- metélőhagyma
OLVASD EL EZT IS!

- spagetti
- tészta
Az eredeti carbonara spagetti receptje

- tészta
- tejszín
Tejszínes tésztareceptek

- olasz
- paradicsom