A legfinomabb krumplis köretek karácsonyra: a krumplisalátától a hercegnőburgonyáig

Dobd fel a megszokott menüt csábító, ízletes köretekkel! A krumpliból is számtalan finomságot tehetsz az ünnepi asztalra.

Krumplis köretek karácsonyra
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Próbálj ki idén valami újat és izgalmasat! A klasszikus sült krumpli is finom, de karácsonyra sokan szívesen rukkolnak elő különlegesebb köretekkel. A variációk száma végtelen, hisz az egyszerű pürét, a tepsis krumplit is könnyen izgalmasabbá, ünnepibbé teheted. 

Sok családban a klasszikus krumplisaláta vagy a tepsis krumpli nem hiányozhat az asztalról. Ám nem bánod meg, ha idén olyan különlegességekkel is elkápráztatod a családot, mint a krumplirózsa vagy a gratin. A házi készítésű krokett vagy hercegnőburgonya ugyancsak kitűnő választás.   

Krumplis köretek karácsonyra

A krumplit könnyű fűszerezni, a fokhagyma, a különféle zöldfűszerek izgalmasabbá teszik. Összeállításunkban rántott, szaftos és sült húsok mellé is találsz ínyenc köretet. Ezekkel a krumplis finomságokkal mindig garantált a siker.  

Az ünnepi sültek kedvenc kísérője az ízes krumplisaláta. A hagymás, ecetes változatnak kifejezetten jót tesz, ha nem hagyod az elkészítését az utolsó pillanatra, hogy az ízek jól összeérjenek.
A hagyományos krumplipürét is izgalmasabbá teheted. Nagyon finom, ha parmezánnal és zöldfűszerekkel is megbolondítod. Ne sajnáld belőle a vajat, hogy jó krémes legyen.
A sült krumplit mindenki szereti, főleg jó ropogósan. Tepsibe is rakhatod, sőt érdemes mellé fokhagymát és zöldfűszereket is tenni. Az egyik legolcsóbb és legegyszerűbb köret, mégis bátran teheted az ünnepi asztalra.
Ha a krumplit rétegezve teszed a sütőbe, még laktatóbb lesz. Belül puha, krémes, kívül ropogós, a sok póréhagymától pedig még különlegesebb.
A krumplit elegánsan is tálalhatod. Ha rózsát készítesz belőle, még étvágygerjesztőbb. Ha muffinsütőben készíted, a formázás is pofonegyszerű. A bacon és a krumpli is finom ropogós lesz.
Hagyd a hagyományos sült krumplit! Ha vékonyan lapra vagdosod, és úgy sütöd meg, finom ropogós lesz. Így ráadásul nem szívja magát telje olajjal. A résekbe pedig mindenféle finomságot csempészhetsz.
A henger alakú, bundázott krokett szinte minden húshoz illik. A házi pedig sokkal finomabb, mint a bolti, ráadásul nagyon könnyű elkészíteni. Nem kell bele semmi extra, mégis fantasztikus.
Az aranyszínű, csábító hercegnőburgonya akkor az igazi, ha belül krémes, kívül pedig jó ropogós. Maradék krumplipüréből kevés munkával ünnepi köretet varázsolhatsz.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük