Hipergyors paradicsomos gnocchi parmezánnal

Nincs időd, csak egy gyors vacsora elkészítésére? Próbáld ki mennyei gnocchi-receptünket, amit még az olaszok is megirigyelnének!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy hosszú, fárasztó nap után más vágyad sincs, csak elterülni a kanapén a kedvenc sorozatodat nézve? Akkor főzz olyan vacsorát, ami pillanatok alatt elkészül.

Paradicsomos gnocchi-receptünk pontosan ilyen, hiszen miközben a tészta fő, addig gyorsan összedobhatod a mártást, mindössze 15-20 perc alatt egy egész fogást készíthetsz. Az olaszok is csodájára járnának.

Paradicsomos gnocchi parmezánnal

Hozzávalók:

  • 80 dkg gnocchi
  • 75 dkg hámozottparadicsom-konzerv
  • 10 dkg parmezán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál bazsalikom

A gnocchit szórd bele forrásban lévő, sós vízbe, és főzd roppanósra. Vigyázz, ne legyen túl puha, mert az olasz tészták legtöbbje kicsit kemény állapotban az igazi.

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a paradicsomot és pirítsd tovább, ízlésed szerint sóval és felaprított bazsalikommal fűszerezd.

Amikor felforrt, keverd hozzá a lecsepegtetett gnocchit, végül tálaláskor reszelt parmezánnal szórd meg a tetejét, hogy picit ráolvadjon.

Ha magad szeretnéd a tésztát is meggyúrni, akkor itt találod a receptet.

13 tésztafőzési fortély

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük