Hipergyors paradicsomos gnocchi parmezánnal
Nincs időd, csak egy gyors vacsora elkészítésére? Próbáld ki mennyei gnocchi-receptünket, amit még az olaszok is megirigyelnének!

Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

A divatbloggerek odáig vannak ezekért a darabokért: a pizsama az utcán is nőies, ha így viseled »

A kézfejen hamarabb nyomot hagy az idő, mint az arcon: szuper hatóanyagok ráncok és foltok ellen »

A legnőiesebb fürdőruhák telt idomokra: 10 ezer forint alatt is találsz csinos darabokat a leárazásokon »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy hosszú, fárasztó nap után más vágyad sincs, csak elterülni a kanapén a kedvenc sorozatodat nézve? Akkor főzz olyan vacsorát, ami pillanatok alatt elkészül.

Paradicsomos gnocchi-receptünk pontosan ilyen, hiszen miközben a tészta fő, addig gyorsan összedobhatod a mártást, mindössze 15-20 perc alatt egy egész fogást készíthetsz. Az olaszok is csodájára járnának.

Paradicsomos gnocchi parmezánnal

Hozzávalók:

  • 80 dkg gnocchi
  • 75 dkg hámozottparadicsom-konzerv
  • 10 dkg parmezán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál bazsalikom

A gnocchit szórd bele forrásban lévő, sós vízbe, és főzd roppanósra. Vigyázz, ne legyen túl puha, mert az olasz tészták legtöbbje kicsit kemény állapotban az igazi.

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a paradicsomot és pirítsd tovább, ízlésed szerint sóval és felaprított bazsalikommal fűszerezd.

Amikor felforrt, keverd hozzá a lecsepegtetett gnocchit, végül tálaláskor reszelt parmezánnal szórd meg a tetejét, hogy picit ráolvadjon.

Ha magad szeretnéd a tésztát is meggyúrni, akkor itt találod a receptet.

Ezt is szeretjük