Klasszikus cigánypecsenye-recept

Szaftos és laktató

A friss, fokhagymától illatozó húsnak képtelenség ellenállni, ne is próbálkozz, csak készítsd el!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A frissen sült hússzeletet egész gyorsan elkészítheted, hozzá pedig gyakorlatilag bármilyen köret illik, de a legjobb egy kis friss uborkasalátával és sült krumplival.

Ahány ház, annyiféleképpen készítik ezt a fogást, de ami fix, az az egyszerű fűszerezés és a sok-sok fokhagyma, ezeket semmiképpen se hagyd ki belőle!

Cigánypecsenye

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertéstarja
  • 20 dkg húsos füstölt szalonna
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • olaj
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 csapott ek pirospaprika

Elkészítés ideje:

80 perc.

Elkészítés menete:

A hússzeleteket finoman klopfold ki, ne papírvékonyra, csak egy kicsit lazíts a rostjaikon, hogy a fűszerek majd jól átjárják azokat. A mustárt tedd egy tálba, adj hozzá három evőkanálnyi olajat, valamint a pirospaprikát. A hússzeleteket sózd be, majd mindet jól forgasd meg ebben a keverékben, utána pedig tedd őket legalább fél órára a hűtőbe.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Amikor ez letelt, egy serpenyőben pirítsd zsírjára a szalonnát - előtte szeleteld fel, a szeletek tetejét pedig vágd be körülbelül fél centi hosszan, hogy a sütés után taréj formájuk legyen -, majd tedd egy tálba.

Ezután a szalonna zsírján pirítsd át a hússzeleteket, amikor fordítod őket, akkor reszeld rájuk a fokhagymát, majd ha megsütötted mindkét oldalukat alaposan, akkor szedd ki őket, majd tedd rájuk a kisült szalonnákat. Ezzel kész is van a cigánypecsenyéd. 

Könnyed desszertek a zsíros fogás után

Egyszerű, cukormentes édességek, hogy ne kelljen aggódnod a kilók miatt.

Isteni édességek cukor nélkül

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük