Klasszikus cigánypecsenye-recept
Szaftos és laktató
A friss, fokhagymától illatozó húsnak képtelenség ellenállni, ne is próbálkozz, csak készítsd el!

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

A legegyszerűbb szemsmink lusta napokra - 3 perc alatt kész »

Kiskutyákra cserélték a virágokat a világ legcukibb esküvői fotózásán »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A frissen sült hússzeletet egész gyorsan elkészítheted, hozzá pedig gyakorlatilag bármilyen köret illik, de a legjobb egy kis friss uborkasalátával és sült krumplival.

Ahány ház, annyiféleképpen készítik ezt a fogást, de ami fix, az az egyszerű fűszerezés és a sok-sok fokhagyma, ezeket semmiképpen se hagyd ki belőle!

Cigánypecsenye

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertéstarja
  • 20 dkg húsos füstölt szalonna
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • olaj
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 csapott ek pirospaprika

Elkészítés ideje:

80 perc.

Elkészítés menete:

A hússzeleteket finoman klopfold ki, ne papírvékonyra, csak egy kicsit lazíts a rostjaikon, hogy a fűszerek majd jól átjárják azokat. A mustárt tedd egy tálba, adj hozzá három evőkanálnyi olajat, valamint a pirospaprikát. A hússzeleteket sózd be, majd mindet jól forgasd meg ebben a keverékben, utána pedig tedd őket legalább fél órára a hűtőbe.

Amikor ez letelt, egy serpenyőben pirítsd zsírjára a szalonnát - előtte szeleteld fel, a szeletek tetejét pedig vágd be körülbelül fél centi hosszan, hogy a sütés után taréj formájuk legyen -, majd tedd egy tálba.

Ezután a szalonna zsírján pirítsd át a hússzeleteket, amikor fordítod őket, akkor reszeld rájuk a fokhagymát, majd ha megsütötted mindkét oldalukat alaposan, akkor szedd ki őket, majd tedd rájuk a kisült szalonnákat. Ezzel kész is van a cigánypecsenyéd. 

Könnyed desszertek a zsíros fogás után

Egyszerű, cukormentes édességek, hogy ne kelljen aggódnod a kilók miatt.

Blog.hu ajánló