Fokhagymás-paradicsomos sült csirke - A hús omlós, a szósz valami csodás
Érdemes kísérletezni a fokhagymás-paradicsomos csirkével, mert különlegessé teszi a főétkezést.
Ne legyenek egyhangúak a hétvégi családi ebédek, újíts ezzel a recepttel! A fokhagymás-paradicsomos csirke pikáns, szaftos, és nem terheli meg a gyomrot. Arról nem beszélve, hogy semmi bonyolult nincs benne.
Combból, mellből, sőt, szárnyból is nagyon zamatos lesz a végeredmény. Ha szereted a csípős ízeket, feltétlenül rakj chilit is a szószba. Rizst, krumplit, sőt, spagettit is kínálhatsz hozzá.
Fokhagymás-paradicsomos csirke
Hozzávalók:
- 4 csirkemell
- 40 dkg hámozott, darabolt konzerv paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál oregánó
- olívaolaj
- só
- bors
- cukor
Elkészítés ideje: 1 óra 20 perc
Kevés olajon piríts meg három gerezd zúzott fokhagymát, majd öntsd hozzá a paradicsomot. Sózd, borsozd, cukrozd ízlés szerint, szórd meg oregánóval, és főzd öt percig. A paradicsomdarabokat villával nyomkodd szét egy kicsit.
A húst mosd meg, és töröld szárazra papírtörlővel. Sózd, borsozd, dörzsöld be a maradék fokhagymával. Rakd a csirkemelleket egy kevés zsiradékkal kikent tepsibe, majd öntsd rá a paradicsomszószt és fél deci vizet. Fedd le fóliával, és 180 fokon süsd körülbelül 40 percig. Ha a csirke megpuhul, tehát könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.