8 étel halból a tőkehaltól a lazacig: gyors vacsora vagy elegáns ünnepi fogás is készülhet belőlük

A hal változatosan készíthető el, és nagyon egészséges. Az olcsó tőkehaltól az elegáns lazacig mindenki megtalálhatja a neki tetsző ételt.

8 étel halból
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Mi, magyarok kevés halból készült ételt fogyasztunk, pedig nagyon finom és egyszerűen elkészíthető fogások készíthetők belőle. Van, ami minimális idő és energia ráfordításával pillanatok alatt összeállítható, és van, ami bármilyen ünnepi asztalon megállja a helyét.

A hal egészséges. Koleszterin alig található benne, viszont bővelkedik vitaminokban és ásványi anyagokban. Ha filézett halat vásárolsz, a szálkázással sem kell bajlódnod, és ebben a formában gyerekeknek is bátran adható.

Ételek halból

Halból változatosabb menüt állíthatsz össze, mint húsból. A fagyasztott tőkehalfilé vagy a tonhal olcsó és könnyen kezelhető, a hekk a balatoni nyarak hangulatát idézi, a lazac pedig igazán fejedelmi ünnepi lakoma. A halászlé pedig nem csak karácsonykor finom.

A ropogós bundába forgatott tőkehal néhány titkos hozzávalótól lesz tökéletes. Ezzel a módszerrel ellenállhatatlan rántott csirkét vagy sertést is készíthetsz.
Jön a jó idő, és vele együtt a kerti partik szezonja. Egy finom bográcsos tiszai halászlével biztos, hogy nagy sikert fogsz aratni.
A sült hekk klasszikus balatoni büfés fogás, de otthon is elkészítheted az év bármelyik napján. Vigyázz, hogy mindig száraz hallal dolgozz, különben lepereg a bundája.
Még van időd formába hozni magad a strandszezonig. Ez az avokádós tonhalsaláta finom, egészséges és alakbarát.
A panírozott halrudacskákat szinte minden gyerek szereti. Ha adalékanyag-mentes változatra vágysz, otthon is egyszerűen elkészítheted őket.
A paradicsomos, tonhalas tészta villámgyorsan összedobható és nagyon finom vacsora. Friss zöldfűszerekkel az igazi.
A ropogós, fűszeres halpogácsa úgy a legfinomabb, ha valamilyen házi mártogatóssal kínálod. Tőkehalfiléből a legegyszerűbb elkészíteni.
A lazac nem olcsó, viszont talán a legfinomabb halfajta, amelyet főleg az ünnepi asztalra szoktak feltálalni. Fetás, spenótos krémmel ízesítve, leveles tésztába burkolva egyszerűen ellenállhatatlan.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük