Sült halfilé ropogós bundában: így lesz igazán tökéletes a panír
A ropogós bundában sült halfilé hamisítatlan böjti, mégis kiadós fogás.

bundazott hal
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tudtad, hogy a hal böjt szempontjából nem számít húsnak, így akkor is nyugodtan fogyaszthatod, ha szeretnéd tartani a hagyományokat, vagy egyszerűen csak valami könnyebb, a gyomrot kevésbé megterhelő fogásra vágysz? A fagyasztott halfilé még ma is viszonylag olcsó, és változatosan elkészíthető. Ha nem annyira rajongsz érte, nem csak halfilé sülhet ropogós bundában: ugyanezzel a módszerrel isteni bundázott csirkét is készíthetsz.

Halfilé ropogós bundában

Hozzávalók 4 személyre

  • 1.2 kg tőkehalfilé
  • 15 dkg liszt + kevés a forgatáshoz
  • 7.5 dkg kukoricakeményítő
  • 2.5 dl víz
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál ecet
  • bors
  • ízlés szerint chili (elhagyható)
  • bő olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A halat olvaszd ki, és papírtörlőn szárítsd meg, hogy ne maradjon nedves. A szeleteket sózd és borsozd, majd forgasd lisztbe. Erre azért van szükség, hogy igazán száraz legyen a felületük, és jól tapadjon rájuk a bunda. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a kukoricakeményítővel, a sütőporral, a szódabikarbónával, és ha szereted a csípőset, egy leheletnyi chilivel. Ezután lassan, fokozatosan keverj hozzá annyi vizet, hogy galuskatészta-állagú masszát kapj. A végén add hozzá az ecetet is. Az ecet reakcióba lép a szódabikarbónával, apró buborékokat képez, és ettől lesz a bunda igazán ropogós. A halszeleteket mártsd a tésztába, újra lisztbe, majd bő, forró olajban oldalanként két-három perc alatt süsd ropogósra. 

Ha igazán egészséges fogást szeretnél készíteni a tőkehalfiléből, süsd ki serpenyőben, citrommal ízesítve!

Ezt is szeretjük