
Sült halfilé ropogós bundában: így lesz igazán tökéletes a panír
A ropogós bundában sült halfilé hamisítatlan böjti, mégis kiadós fogás.


Tudtad, hogy a hal böjt szempontjából nem számít húsnak, így akkor is nyugodtan fogyaszthatod, ha szeretnéd tartani a hagyományokat, vagy egyszerűen csak valami könnyebb, a gyomrot kevésbé megterhelő fogásra vágysz? A fagyasztott halfilé még ma is viszonylag olcsó, és változatosan elkészíthető. Ha nem annyira rajongsz érte, nem csak halfilé sülhet ropogós bundában: ugyanezzel a módszerrel isteni bundázott csirkét is készíthetsz.
Halfilé ropogós bundában
Hozzávalók 4 személyre
- 1.2 kg tőkehalfilé
- 15 dkg liszt + kevés a forgatáshoz
- 7.5 dkg kukoricakeményítő
- 2.5 dl víz
- 2 kávéskanál sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál ecet
- só
- bors
- ízlés szerint chili (elhagyható)
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A halat olvaszd ki, és papírtörlőn szárítsd meg, hogy ne maradjon nedves. A szeleteket sózd és borsozd, majd forgasd lisztbe. Erre azért van szükség, hogy igazán száraz legyen a felületük, és jól tapadjon rájuk a bunda. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a kukoricakeményítővel, a sütőporral, a szódabikarbónával, és ha szereted a csípőset, egy leheletnyi chilivel. Ezután lassan, fokozatosan keverj hozzá annyi vizet, hogy galuskatészta-állagú masszát kapj. A végén add hozzá az ecetet is. Az ecet reakcióba lép a szódabikarbónával, apró buborékokat képez, és ettől lesz a bunda igazán ropogós. A halszeleteket mártsd a tésztába, újra lisztbe, majd bő, forró olajban oldalanként két-három perc alatt süsd ropogósra.
Ha igazán egészséges fogást szeretnél készíteni a tőkehalfiléből, süsd ki serpenyőben, citrommal ízesítve!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept