Házi készítésű, ropogós halrudacskák: otthon is összeállíthatod a nagy kedvencet

A házi halrudacskák elkészítése annyira egyszerű, hogy többé talán soha nem fogod a készen kaphatót vásárolni.

halrudacska
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A házi halrudacskát pont úgy kell elkészíteni, mint bármelyik tisztességes rántott halat, a különbség csak annyi, hogy a tőkehalfilét előtte kis rudakra kell vágni. Még ropogósabb lesz a bundája, ha panírozáskor a lisztbe kukoricalisztet, a zsemlemorzsába pedig kukoricadarát keversz.

Házi halrudacskák receptje

Hozzávalók

  • 30 dkg tőkehalfilé
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kukoricaliszt
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál kukoricadara
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tőkehalfilét vágd két-három centi széles, öt-hat centi hosszú darabokra. A lisztet keverd össze a kukoricaliszttel, a zsemlemorzsát a kukoricadarával, a tojást villával verd fel.
A haldarabokat sózd és borsozd, majd forgasd meg először a lisztben, utána a tojásban, végül a darás zsemlemorzsában. Bő, forró olajban süsd mindkét oldalukat aranyszínűre, majd szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn csöpögtesd le őket.
Köretként kínálj hozzá sütőben sült édesburgonyát.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük