Házi készítésű, ropogós halrudacskák: otthon is összeállíthatod a nagy kedvencet
A házi halrudacskák elkészítése annyira egyszerű, hogy többé talán soha nem fogod a készen kaphatót vásárolni.

halrudacska
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A házi halrudacskát pont úgy kell elkészíteni, mint bármelyik tisztességes rántott halat, a különbség csak annyi, hogy a tőkehalfilét előtte kis rudakra kell vágni. Még ropogósabb lesz a bundája, ha panírozáskor a lisztbe kukoricalisztet, a zsemlemorzsába pedig kukoricadarát keversz.

Házi halrudacskák receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg tőkehalfilé
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kukoricaliszt
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál kukoricadara
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tőkehalfilét vágd két-három centi széles, öt-hat centi hosszú darabokra. A lisztet keverd össze a kukoricaliszttel, a zsemlemorzsát a kukoricadarával, a tojást villával verd fel.
A haldarabokat sózd és borsozd, majd forgasd meg először a lisztben, utána a tojásban, végül a darás zsemlemorzsában. Bő, forró olajban süsd mindkét oldalukat aranyszínűre, majd szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn csöpögtesd le őket.
Köretként kínálj hozzá sütőben sült édesburgonyát.

Ezt is szeretjük