Paradicsomos-halas tészta: egyszerű hozzávalókból isteni fogás
A paradicsomos-halas tésztával 30 perc alatt kényelmesen elkészülsz. Ezt a fogást a fokhagyma és a parmezán teszi különlegessé.

paradicsomos-tonhalas-teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A paradicsomos-halas tészta mediterrán ízvilágú fogás, amit hétköznap is lesz időd összedobni. A tonhal omega-3 zsírsavai kedvezően hatnak a szervezetre, így érdemes rendszeresen fogyasztani. A penne tökéletes alap hozzá. Csak arra figyelj, hogy ne főzd túl. 

Paradicsomos-halas tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg tészta
  • 25 dkg paradicsom
  • 20 dkg tonhal
  • 5 dkg parmezán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy lábosban kezdjél vizet forralni, majd amikor lobog, dobd bele a tésztát, és szórj hozzá sót. Főzd a csomagoláson található ideig, majd szűrd le, és csepegtesd le. 

A tonhal levét öntsd le, és vágd nagyobb darabokra. A vöröshagymát és fokhagymát pucold meg, és aprítsd fel, majd kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a feldarabolt paradicsomot, ízesítsd sóval, borssal. Főzd össze 15 perc alatt. Keverd hozzá a tésztát, a tonhalat, forgasd össze, majd szórd meg bazsalikommal, tálaláskor pedig reszelt parmezánnal.
A tonhalas tésztasaláta is hasonlóan egyszerű és jó laktató.  

Ezt is szeretjük