Ropogós halpogácsa házi tartármártással: citrommal tálalva az igazi
Ez a ropogós halpogácsa házi tartármártással tunkolva a legfinomabb. Facsarj citromot a tetejére!

halpogacsa
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Érdemes az étlapodon a halnak is helyet adnod, ugyanis nagyon egészséges, és a legtöbb fajtája nem is tartalmaz sok kalóriát. Legegyszerűbb, ha fagyasztott tőkehalfilét vásárolsz, ugyanis az könnyen kezelhető, változatosan felhasználható, és még ma is megfizethető árban van. Ezek a finom, fűszeres halpogácsák azoknak is ízleni fognak, akik amúgy nem rajongói az ilyen típusú ételeknek.

Halpogácsák tartármártással

Hozzávalók

A halpogácsákhoz

  • 45 dkg tőkehalfilé
  • 10 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 újhagyma
  • 2 tojás
  • 1 kis cukkini
  • 1 kis sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • olívaolaj a sütéshez
  • citrom a tálaláshoz

A tartármártáshoz

  • 2 nagy evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 mokkáskanál mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A halat olvaszd ki. Egyharmadát vágd apró kockákra, a maradékot daráld le. A cukkinit és a sárgarépát reszeld le, az újhagymát aprítsd fel. Egy tálban keverd össze a zöldségeket a hagymával és a hallal, üsd hozzá a tojásokat, kanalazd bele a zsemlemorzsát, sózd, borsozd, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, kézzel alaposan dolgozd össze, és tedd a hűtőbe egy félórára. Ha a pihentetési idő letelt, tapadásmentes serpenyőben, kevés olívaolajon süsd aranyszínűre mindkét oldalukat.

A tartármártáshoz a majonézt keverd simára a tejföllel, a citromlével, a mustárral, a sóval és a borssal. Tálaláskor a pogácsák tetejére facsarjatok citromlevet, és mártogassátok a tartárba őket.
 

Tényleg érdemes megbarátkozni a hallal, mert nagyon sokféle módon készíthető el - akár egy szaftos indiai curry alapja is lehet.

Ezt is szeretjük