Csodás krémes, gyümölcsös tiramisu
Ha nem vagy oda a kávé ízéért, de szereted a krémes finomságokat, akkor készíts gyümölcsös tiramisut, ami csodásan egyszerű.
A tiramisu a kezdő háziasszonyok nagy barátja, hiszen nem kell sütögetni, csak bekeverni a krémet, rétegezni, majd hűtőbe tenni. Ráadásul az eredeti olasz változaton kívül még számos módon elkészítheted, többek között gyümölcsökkel.


Nincs gond akkor sem, ha tél van, mert a mirelit vagy konzerv gyümölcsök ugyanolyan jók bele, csak hagyni kell őket kiolvadni. Ha felkeltette érdeklődésed, próbáld ki egyszerű receptünket!
Gyümölcsös tiramisu
Hozzávalók:
- 50 dkg tetszés szerinti gyümölcs, konzerv vagy mirelit is jó
- 30 dkg mascarpone
- 25 db babapiskóta
- 20 dkg cukor
- 3 tojássárgája
- 2 pohár 100%-os narancslé
A tojássárgákat a cukorral keverd össze, hogy krémes állagot kapj. Add hozzá a mascarponét, és dolgozd simára. A gyümölcsöket mosd meg alaposan, és darabold őket fel. Ha olyan gyümölcsből készíted, aminek héja van, akkor szedd le róla.
A narancslébe áztasd bele a babapiskótákat, vigyázva, hogy ne ázzanak el túlságosan. Egy pohár vagy egy üvegtál alját rakd ki velük.
Szórj rá a gyümölcsdarabokból, és simíts rá egy réteg mascarponés krémet. Addig folytasd a rétegezést, míg az alapanyagok el nem fogynak. Tedd hűtőbe néhány órára.
Olvastad már?
OLVASD EL EZT IS!

- sütemény
- gesztenye
Így készül a gesztenyés charlotte

- palacsinta
- narancs
A Crépe Suzette receptje

- alma
- sütemény