Így készül a gesztenyés charlotte

Sütésmentes, isteni édesség

Nem kell sütnöd, csupán összeállítani ezt a finomságot, aztán pedig várni, hogy összeálljon a hűtőben.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár kell neki egy kis idő a hűtőben, amíg összeáll, legalább a sütőt nem kell bekapcsolnod ehhez az elronthatatlan finomsághoz.

A gesztenye igazi őszi csemege, de gesztenyemasszát szerencsére máskor is kapni lehet.

Gesztenyés charlotte

Hozzávalók:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 4 dl tejszín
  • 1 kiskanál zselatinpor
  • 30 babapiskóta
  • 1 dl rum
  • kevés vaj

A gesztenyemasszát vedd ki a hűtőből, hogy kenhető állapotba kerüljön, majd keverd ki a rummal. A zselatint oldd fel hideg vízben, majd keverd a tejszínhez, végül keverd össze a gesztenyemasszával. Ha kell, adj hozzá cukrot.

Egy lecsatolható szélű tortaforma aljára tegyél formára vágott sütőpapírt, az oldalát pedig vajazd ki. A babapiskóták alját vágd le, hogy megálljanak, rakd ki velük a formát, majd a közepét töltsd meg a gesztenyés masszával.

Tedd pár órára hűtőbe, hogy a krém megdermedjen, majd szedd le róla a forma szélét, és kakaóporral szórd meg a tetejét. Adhatsz mellé tejszínhabot.

A tökéletes piskóta titka

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük