Így készül a fordított francia almás pite, a tarte tatin
Nagyon egyszerű és ellenállhatatlan süteményről van szó, teljesen kezdők is próbálkozhatnak vele.

Ez is érdekelhet

Így nyaralj a kertedben! (x)

István 17 év után megszólalt (x)

Must-have arcápolók, melyek meggyőző eredményeket nyújtanak! (x)

Az immunrendszerünket minden támogatja, amitől boldogok vagyunk (x)

Így vedd fel a harcot ezzel a szervezetedet romboló káros anyaggal! (x)

beauty and style

Pattanástalanító jégkocka házilag: csak paradicsom kell hozzá »

Sarah Jessica Parker 55 évesen is imádnivaló: az elmúlt 20 év legütősebb szettjei »

Feszesítő, fogyást segítő pilates: hatásos gyakorlatok 15 percben »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Állítólag egy konyhai balesetből született a nagynéni tortája, de örülhetünk, mert igazán finom sütemény jött világra a gikszer eredményeképpen.

Hihetetlenül egyszerű édességről van szó, csupán arra ügyelj, hogy a serpenyő nyele is hőálló legyen.

Fordított almáspite, vagyis tarte tatin

Hozzávalók:

  • 3-4 nem túl édes alma
  • 5 dkg vaj
  • 7 dkg kristálycukor
  • 250 g kész leveles tészta
  • a tálaláshoz tejszín

Az almákat negyedeld fel, szedd ki a magházukat, de ne hámozd meg őket. Egy tűzálló, sütőbe is tehető serpenyő alján kend szét a vajat, majd szórd erre közvetlenül a cukrot. Az almákat tedd erre héjukkal felfelé.

A tésztából vágj korongokat, és tedd az almákra, majd oldalt hajtsd be a szélüket. Előmelegített sütőben 15-20 percig süsd, amíg meg nem pirul a tészta. Egy tányér segítségével óvatosan fordíts ki a tésztát, hogy az almák legyenek felfelé. Vágd szeletekre, és enyhén felvert tejszínhabbal kínáld.

Ezt is szeretjük