Csodás krémes, gyümölcsös tiramisu
Ha nem vagy oda a kávé ízéért, de szereted a krémes finomságokat, akkor készíts gyümölcsös tiramisut, ami csodásan egyszerű.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

Szétálló hajjal, pattanásokkal ébredt, 10 perc múlva csodásan festett: gyors trükkök fáradt napokra »

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tiramisu a kezdő háziasszonyok nagy barátja, hiszen nem kell sütögetni, csak bekeverni a krémet, rétegezni, majd hűtőbe tenni. Ráadásul az eredeti olasz változaton kívül még számos módon elkészítheted, többek között gyümölcsökkel.

Barackos
Málnás

Nincs gond akkor sem, ha tél van, mert a mirelit vagy konzerv gyümölcsök ugyanolyan jók bele, csak hagyni kell őket kiolvadni. Ha felkeltette érdeklődésed, próbáld ki egyszerű receptünket!

Gyümölcsös tiramisu

Hozzávalók:

  • 50 dkg tetszés szerinti gyümölcs, konzerv vagy mirelit is jó
  • 30 dkg mascarpone
  • 25 db babapiskóta
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojássárgája
  • 2 pohár 100%-os narancslé

A tojássárgákat a cukorral keverd össze, hogy krémes állagot kapj. Add hozzá a mascarponét, és dolgozd simára. A gyümölcsöket mosd meg alaposan, és darabold őket fel. Ha olyan gyümölcsből készíted, aminek héja van, akkor szedd le róla.

A narancslébe áztasd bele a babapiskótákat, vigyázva, hogy ne ázzanak el túlságosan. Egy pohár vagy egy üvegtál alját rakd ki velük.

Szórj rá a gyümölcsdarabokból, és simíts rá egy réteg mascarponés krémet. Addig folytasd a rétegezést, míg az alapanyagok el nem fogynak. Tedd hűtőbe néhány órára.

Ezt is szeretjük